REACŢIA profesorilor după ce Ponta a anunţat majorarea salariilor medicilor cu 25 la sută de la 1 octombrie

Profesorii spun că vor face proteste la începutul anului şcolar dacă Executivul nu-şi va menţine promisiunea să le crească şi lor salariile substanţial, aşa cum a făcut în cazul medicilor.

Profesorii spun, într-un comunicat de presă, că salută decizia Guvernului de a majora salariile în sistemul sanitar din această toamnă şi solicită ca de acelaşi tratament să beneficieze şi angajaţii din învăţământ.

"În toate discursurile publice, reprezentanţii Guvernului au declarat că Educaţia şi Sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Aşteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu Primul-ministru pentru a stabili şi majorările din Educaţie. Considerăm că trebuie, în regim de urgenţă, finalizate discuţiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c. , şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări în concordanţă cu importanţa activităţii prestate. În condiţiile în care observăm că anumite categorii de salariaţi precum demnitarii, parlamentarii şi funcţionarii din aparatul central al Guvernului şi al Preşedinţiei sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt priorităţile politicienilor?!", a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE "Spiru Haret", citat de gandul.info.

Profesorii spun că, în condiţiile în care nu vor obţine majorarea salariilor, vor declanşa proteste la începutul anului şcolar.

"Majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar", mai spun profesorii.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de informare și educare preventivă, realizate de ISU Botoșani în trei unități școlare din județ! (foto)

astăzi, 19:50

Peste 700 de elevi, cadre didactice și personal auxiliar au participat, astăzi, la mai multe activități de informare și educare preventivă desfășurate de pompieri la Școala Gimnazială nr. 4 ...

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

astăzi, 18:51

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

astăzi, 17:50

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...