Fiscul vrea să distribuie semne de carte și brelocuri pentru a reduce percepția negativă a populației privind corupția din instituție

Fiscul vrea să distribuie semne de carte și brelocuri pentru a reduce percepția negativă a populației privind corupția din instituție
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vrea să distribuie, în cadrul unei campanii publicitare care să indice măsurile luate împotriva corupției, semne de carte, căni, brelocuri, precum și să transmită prin presă mesaje sobre, interpretate la TV de actori, pentru a diminua percepția negativă a populației cu privire la nivelul corupției în rândul personalului instituției.
 
În acest sens, scrie Profit.ro, în prima parte a lunii martie, ANAF va organiza o licitație pentru achiziționarea de servicii de creație, producție și distribuție de materiale promoționale, de informare și de produse media (spoturi TV și radio), precum și spații media și de evaluare calitativă (sondaj) privind campania de conștientizare a corupției în cadrul instituției.

Estimat la aproape 640.000 lei, fără TVA, pentru o perioadă de 6 luni, contractul este finanțat cu fonduri externe nerambursabile, asigurate prin Mecanismul financiar norvegian 2009 – 2014 și este parte a proiectului “Creșterea integrității în cadrul ANAF prin cooperarea instituțională și consolidarea capacităților.

Potrivit documentației licitației, viitorul câștigător al licitației va realiza, printre altele, un număr de 1.000 de pachete promoționale care vor conține, fiecare, o cană/termos, o baterie externă portabilă, un breloc, un suport de pahare și o pungă.

De asemenea, ANAF vrea să distribuie 25.000 de fluturași sub forma unui semn de carte.

Instituția mai solicită ca spotul TV pentru campania publicitară să fie reprezentativ, să reflecte ideea de corupție activă, dar și de corupție pasivă (darea și luarea de mită) și să se adreseze atât contribuabililor, cât și angajaților ANAF prin mesaje de combatere a acestui fenomen.

"Punerea în scenă a poveștii se va face de către actori (nu sunt acceptate variante desenate), păstrându-se un caracter sobru", se arată în caietul de sarcini al licitației.

ANAF pregătește și derularea unei campanii online prin difuzarea unui spot video pe mai multe pagini de internet.

ANAF mai are în derulare o licitație pentru cumpărarea unui sistem informatic cu ajutorul căruia să verifice accesul și operațiunile angajaților la bazele de date și la aplicațiile interne ale instituției.

Estimat la 2,1 milioane de lei, TVA inclusă, sistemul informatic este parte a proiectului denumit "Creșterea integrității în ANAF prin cooperare instituțională și consolidarea capacității", început în octombrie 2013.

Proiectul are o valoare totală de 2,37 milioane de euro, din care 2,02 milioane de euro finanțate de Norvegia și 0,35 milioane de euro acoperite de la bugetul de stat.

"Obiectivul proiectului îl reprezintă dezvoltarea cadrului instituțional și a procedurilor de prevenire și combatere a corupției și a încălcării eticii profesionale, precum și creșterea nivelului de integritate în cadrul ANAF", se arăta într-un comunicat al instituției din 31 octombrie 2014.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
480

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
154

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
425

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...