Un nou regulament pentru parcările cu plată, din municipiul Botoşani! Vezi ce prevede!

Un nou regulament pentru parcările cu plată, din municipiul Botoşani! Vezi ce prevede!
Municipalitatea a realizat un nou regulament de administrare a parcărilor publice cu plată dotate cu parcometre, care va fi supus dezbaterii şi aprobării în şedinţa de Consiliu Local de luni.

Dacă aleşeii municipali vor fi de acord cu acest nou regulament propus de Executivul Primăriei, se va stabili şi data de la care se va percepe din nou taxă în parcările cu plată, la ora actuală acestea fiind gratuite.

Potrivit regulamentului, taxa de utilizare a unui loc de parcare va de 1,50 lei pe oră, menţinându-se acelaşi tarif ca şi până acum. În cazul abonamentelor taxa de utilizare a unui loc de parcareva fi de: - 10 lei pentru o zi de parcare; - 100 lei pentru o lună.

Taxa de parcare se achita prin tichete de parcare eliberate de aparatele de taxare automată sau abonamente eliberate de Serviciul Centru de Informare Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Botoşani, după achitarea contravalorii lor la casieria Primăriei.

Parcometrul va emite tichetul de parcare, care va fi ridicat din fanta aparatului şi va fi poziţionat în mod obligatoriu în interiorul autovehiculului, pe bord, sub parbriz, astfel încât toate datele inscripţionate să fie vizibile din exterior.

Noul regulament privind administrarea parcărilor cu plată prevede şi sancţiuni pentru şoferi.

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 400 lei următoarele fapte: Staţionarea/parcarea în parcările cu plată fără achitarea tarifului de parcare, respectiv fără tichet de parcare, abonament; Staţionarea/parcarea în spaţiul de parcare cu abonament expirat sau cu abonament eliberat pentru alt autovehicul, sau cu depăşirea timpului de staţionare conferit de tichet; Neexpunerea de către conducătorii auto la loc vizibil, în interiorul autovehiculului, pe bordul maşinii. la vedere, pe toată durata de staţionare, a tichetelor/abonamentelor de parcarei /abonament gratuit, astfel încât să permită citirea acestora; Nerespectarea marcajului rutier de parcare, astfel încât se ocupa mai multe locuri de parcare sau parcarea pe zonele interzise ori în dreptul zonelor de acces în incinta unor imobile; Executarea la autovehicule de lucrări de reparaţii şi întreţinere pe locuri le de parcare in parcarea cu plată; Amplasarea sau montarea ilegala a unor însemne/plăcute pentru rezervarea locului de parcare sau a unor sisteme de blocare a accesului, sau ocuparea unui loc în parcarea cu plată cu diferite obiecte; Neeliberarea locurilor de parcare la solicitarea administratorului parcărilor, a angajaţilor administraţiei publice locale sau a unităţilor care execută lucrări de marcare, modernizare, lucrări edilitare etc., în situaţia efectuării unor lucrări edilitare care necesită ocuparea temporară a spaţiului de parcare sau dacă locului i s-a repartizat o altă destinaţie publică; Staţionarea/parcarea pe locurile de parcare rezervate, sernnalizate de către administratorul parcării.

Constatarea contravenţiilorşi aplicarea amenzilor se face de către agenţii constatatori din cadrul Poliţiei Locale Botoşani, precum şi de către alte persoane împuternicite prin dispoziţie emisă de primarul municipiului Botoşani.

În cazul ocupării locurilor de parcare continuă (o zi, două etc.) fără abonament sau tichet valabil, agentul constatator va efectua două fotografii sau va înregistra pe suport video autovehiculul, cu evidenţierea datei şi orei din care să reiasă imobilizarea voluntară a vehiculului, pe durata de cel mult 5 minute. Peste această durată, imobilizarea se consideră staţionare.

Pentru întreţinerea parcometrelor, municipalitatea va încheia un contract de mentenanţă cu o firmă autorizată, în urma unei licitaţii publice.

Utilizarea cu plată a parcărilor publice din municipiul Botoşani se face în zilele de luni până vineri, între orele 08.00- 18.00.

Vezi AICI noul regulament!

 

Spune-ne opinia ta