Femeie în comă, preluată de un elicopter SMURD de la Dorohoi

O femeie în vârstă de 44 de ani a fost preluată duminică, 28 ianuarie 2018, de un elicopter SMURD de la Dorohoi, aceasta aflându-se în comă.

Femeie în comă, preluată de un elicopter SMURD de la Dorohoi

   foto:Dorohoinews.ro

Maria V., din Darabani, a căzut pe gheață în seara zilei de sâmbătă, 27 ianuarie 2018, iar în dimineața zilei de duminică, aceasta nu se mai trezea. Văzând acestea, soțul impacientat a sunat la numărul de urgență 112 și a cerut ajutor. La locul indicat s-a deplasat o ambulanță care a preluat-o pe femeie și a transportat-o la Spitalul Municipal Dorohoi. 

În tot acest timp, de la Botoșani, a plecat în sprijin un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. La spital femeia a fost stabilizată de medicii dorohoieni și diagnosticată cu hematom subdural stâng. Totuși, din cauza stării grave în care se afla, a fost solicitată intervenția elicopterului SMURD pentru transportul acesteia la Neurochirurgie Iași.

Pompierii dorohoieni au fost solicitați pentru a asigura zona în care va ateriza elicopterul și anume suprafața Stadionului Municipal Dorohoi „1 Mai”. Aceștia s-au deplasat prompt la fața locului și au luat toate măsurile conform procedurilor.

„Pompierii au asigurat măsuri PSI la aterizare și decolare elicopter SMURD, care a fost solicitat pentru a transporta o femeie de 44 de ani, în comă”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

Aparatul de zbor a aterizat pe stadionul „1 Mai” din Dorohoi, în jurul orei 14:20, de unde a preluat-o pe femeie, pentru a o transporta la Iași. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
134

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
70

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
72

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...