FC Botoșani atacă primul său play-off de la promovarea în Liga I

FC Botoșani atacă primul său play-off de la promovarea în Liga I

Conform formatului după care se desfășoară Liga I din România, principala miză este acum intrarea în play-off, acolo unde FC Botoșani vrea să ajungă pentru prima oară.

Promovată în Liga I în ediția 2013/14 a Ligii I, FC Botoșani a evoluat decent, dar fără a urca foarte mult în clasament. Cea mai bună clasare la final de campionat regulat a fost un loc 7 obținut în urmă cu două sezoane, atunci când a terminat la egalitate de puncte cu Dinamo. În ediția trecută a ratat play-off-ul la mustață, terminând cu un punct mai puțin decât Sepsi Sfântu Gheorghe, iar ulterior, după disputarea meciurilor din play-out, a terminat pe locul 8 la general.

Înființată în urmă cu 18 ani, FC Botoșani a reușit să evolueze chiar și în cupele europene. Singura sa evoluție la un asemenea nivel a fost în urmă cu trei ani, atunci când a beneficiat de o situație inedită. Intrarea în insolvență a mai multor cluburi importante, a adus atunci loc de Europa League echipei de pe poziția a 8-a, respectiv FC Botoșani. O calificare în turul II a fost  tot ce a putut să obțină, după ce a trecut de Spartaki Tskhinvali (4-2 la general), dar a fost eliminată de Legia Varșovia (0-4 la general).

Continuă asaltul pentru intrarea în play-off.

Patronată de Valeriu Iftime, FC Botoșani nu a dus niciodată grija retrogradării, având resursele necesare pentru a termina spre mijlocul clasamentului. Asta se întâmplă și în ediția actuală de campionat, când este pe 7, la patru puncte de play-off. Ar fi putut să fie mai puține, dar în cel mai recent meci al său a pierdut 0-2 cu FCSB, iar campionatul s-a întrerupt pentru acțiunea echipei naționale.

Va urma o nouă perioadă grea pentru moldoveni, care vor avea patru etape de foc. În tot acest timp se vor duela cu echipe care sunt pe podium, precum Gaz Metan Mediaș, FC Viitorul, Universitatea Craiova și CFR Cluj. 
Gaz Metan Mediaș - FC Botoșani, 24 noiembrie
FC Botoșani - FC Viitorul, 30 noiembrie
Universitatea Craiova - FC Botoșani, 4 decembrie
FC Botoșani - CFR Cluj, 7 decembrie

În prima confruntare care se va juca după meciurile naționalei României cu Suedia și Spania, FC Botoșani merge la Mediaș. Conform cotelor oferite de casele de pariuri, meciul se anunță a fi destul de echilibrat. De pe site-urile ce oferă ponturi pariuri zilnice plus alte informații foarte utile amatorilor de pariuri sportive, aflăm ca FC Botoșani este creditată cu cota 20.00 să termine pe unul din primele 4 locuri actuala ediție a Ligii I. CFR Cluj nu are cotă pentru un astfel de pariu, Craiova, FCSB și Viitorul au cota 1.05 să termine pe oricare din pozițiile 1-4, iar Astra (5.00) și Gaz Metan (8.00) sunt ultimele două echipe cotate sub 20.00 pentru același pronostic.
Liga I, singurul trofeu ce poate ajunge la Botoșani în acest sezon.

Calificată în optimile Cupei României după ce a trecut de campioana CFR Cluj, FC Botoșani a fost învinsă și automat eliminată de către nou-promovata Academica Clinceni. A fost 2-0, însă elevii antrenați de Marius Croitoru au acum ocazia să se revanșeze. În penultima etapă care se va disputa în acest an, 2019, FC Botoșani urmează să meargă din nou pe terenul ilfovenilor. Partida este programată pe 14 decembrie. Totuși, anul se încheie cu un alt meci tare, dar de data aceasta se va juca pe Municipal, între Botoșani și Dinamo București. 

Ultima etapă din 2019 este programată pe 21 decembrie, după care campionatul intern se întrerupe. Echipele din Liga I vor beneficia de o vacanță de aproximativ o lună și jumătate, urmând ca, la începutul lui februarie, primul eșalon să fie reluat, dacă vremea va permite lucrul acesta.
(P).

 

Spune-ne opinia ta