Fabrica de procesare a laptelui, infiintata la Baluseni, in cadrul unui proiect european de 3,2 milioane de lei! Angajatii vor fi persoane vulnerabile - FOTO

Fabrica de procesare a laptelui, infiintata la Baluseni, in cadrul unui proiect european de 3,2 milioane de lei! Angajatii vor fi persoane vulnerabile - FOTO
Asociația Șansă pentru Tine, în parteneriat cu S.C. Cartonajul S.R.L. și Comuna Bălușeni, a lansat, vineri, proiectul “Dezvoltarea economiei sociale prin intermediul Asociației Șansă pentru Tine".

Proiectul este finanţat din Fondul Social European - “Investeşte în oameni" si are o valoarea totală de 3.282.200,00 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă sprijinirea grupurilor vulnerabile pentru re/integrarea pe piaţa muncii, pe o perioadă de 12 luni, în Regiunile Nord Est şi Centru. Proiectul își propune să dezvolte trei structuri specifice economiei sociale, cu un număr total de 23 angajați, din care 16 vor proveni din grupurile vulnerabile, ulterior formarii profesionale și selecției.

Cele 177 de persoane aparținând în principal grupurilor vulnerabile asumate în proiect, identificate cu precădere din mediul rural, vor urma cursuri de inițiere și formare profesională. Sesiunile de instruire vor fi însoțite de activități de informare și consiliere pentru integrarea pe piața muncii, pentru toți participanții.

“Avand in vedere ca in comuna Baluseni sunt multe grupuri vulnerabile tinta, ne-am angajat sa participam la acest proiect. Comuna Baluseni va participa cu 1 % din valoarea proiectului. Chiar daca noi suntem aproape de municipiul Botosani nu avem agenti economici importanti in comuna, doar cateva prese de ulei si cateva mori. Grupurile vulnerabile vor fi cel putin 16 familii monoparentale, care vor participa la cursurile de pregatire si 16 din grupul tinta de romi. Speram ca acest proiect se va derula in conditii normale", a declarat primarul comunei Baluseni, Neculai Stratulat.

Structurile formate în cadrul proiectului sunt:

Structura de economie socială implicată în producție – procesare lapte:

- Va fi înființată o unitate productivă de procesare a laptelui, axată pe o serie de produse principale, cum ar fi smântână și mozzarella, destinate atât consumatorilor individuali cât și agenților economici activi în alimentație publică, conform planului de afaceri.
- Se vor angaja inițial 6 persoane pentru susținerea activității.
- Activitățile celor 3 SES-uri sunt interdependente, acestea sprijinindu-se reciproc. Astfel, celelalte structuri vor asigura servicii de curățenie și desfacere a produselor.

Ma bucur sa vad ca in sfarsit un ONG a reusit sa implementeze un proiect destul de generos, intr-o zona rurala care este vulnerabila. Comuna Baluseni beneficiaza de niste oameni gospodari, care stiu sa creasca animale, dar are handicapul ca si in acest moment, ca nefiind la un drum national, nu are un drum de acces care sa permita un entuziasm celor care ar vrea sa investeasca mai cu forta in aceasta zona. De aceea va felicit ca ati reusit sa puneti pe picioare acest proiect, a declarat deputatul Tamara Ciofu.

Structura de economie socială implicată în vânzări:

- Va fi înființată o unitate în sfera serviciilor de vânzare și distribuție, activând în principal ca suport pentru structura productivă menționată anterior.
- Conform planului de afaceri, structura va avea inițial 7 angajați.
- Structura va putea oferi și alte produse spre comercializare.

Ma bucur ca apar noi unitati, ca se creeaza noi locuri de munca. E un plus pentru aceasta comunitate si ce este cel mai important este ca se adreseaza unei laturi, unui colectiv de oameni cu probleme si ca sunt bagati in seama, ca se poate ceva pentru ei, a precizat Minodora Vasiliu, director DSVSA Botosani.

Structura de economie socială implicată în furnizarea serviciilor de curățenie:

- Va fi înființată o unitate activă în sfera serviciilor de curățenie, aceasta urmând a furniza servicii inclusiv celor două structuri menționate anterior.
- Structura va avea inițial 10 angajați.
- Va exista și o linie telefonică dedicată. - Serviciile vor fi disponibile atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice, acoperind o gamă largă (curățenie generală, de întreținere, după constructor, întreținere, curățare suprafețe exterioare, etc.).

















 

 

Spune-ne opinia ta