Explicaţiile primarului despre confidenţialitatea raportului de audit de la Urban Serv şi Locativa!

Explicaţiile primarului despre confidenţialitatea raportului de audit de la Urban Serv şi Locativa!
Mai mulţi consilieri locali i-au cerut primarului Ovidiu Portariuc să facă publice concluziile raportului de audit făcut de firma Pricewaterhouse Cooper la societăţile Locativa şi Urban Serv, care a costat 23.000 de euro.

Aleşii i-au spus edilului sef al municipiului ca este inadmisibil ca un audit care a fost plătit din bani publici, sa fie secret.

Primarul a explicat în Consiliul Local de ce a fost de acord cu clauza de confidenţialitate.
 
"M-au mirat declaraţiile apărute în ultima perioadă în presă, mă miră inclusiv poziţia dvs. aici că nu se înţeleg nişte lucruri care din punctul meu de vedere sunt absolut de bun simţ. Avem de a face cu două societăţi comerciale care acţionează pe o piaţă liberă. Sunt informaţii comerciale, sunt informaţii în ceea ce priveşte structura organizatorică. Informaţiile comerciale ale unei firme aflate într-un proces de concurenţă pe piaţă nu pot fi făcute publice din mai multe motive. O să vă dau un exemplu: listele de clienţi, structura costurilor şi alte elemente de natură economică, nu sunt informaţii publice", a spus primarul Ovidiu Portariuc.
 
"Pe ce piaţă concurenţială îşi desfăşoară activitatea Locativa?", a fost reacţia viceprimarului Cătălina Lupaşcu.

 Întrebarea sa nu a rămas fără răspuns, Portariuc venind cu argument, spunând printre altele că nu a dorit ca acest demers, privind realizarea auditului să se transforme într-o răfuială politică.
 
"Peste ceva vreme se va desfăşura o licitaţie pentru preluarea gestiunii depozitului de deşeuri. Urban Serv s-ar putea să participe la acea licitaţie. Consideraţi normali să faceţi publice structura de costuri, listele de clienţi, şi alte elemente strict confidenţiale care aparţin firmei astfel încât orice concurent să se poată folosi de aceste informaţii? Informaţiile publice există şi o lege care protejează informaţii pentru că intrăm într-o zonă a concurenţei. Dincolo de asta, am vrut să protejăm acest demers de disputele politice. Gândiţi vă ce ar fi însemnat acel raport transformat în război politic. Aţi sugerat atunci când am început aceste audituri că acesta este scopul. Nu acesta este. Nu e vorba de răfuieli politice este vorba strict de un demers economic", a explicat primarul.

El le-a mai spus consilierilor ca vor avea acces la anumite informatii din raport, daca doresc.
 
"Veţi avea acces dar aceaasta este procedura pentru a proteja interesele municipalităţii. Haideţi să distingem informaţiile cu caracter public, de informţiile strict economice. Multe lucruri pot fi aduse la cunoştinţă pentru că sunt strict economice, dar nu ştiu în ce măsură sunt informaţii aşteptate de botoşăneni şi cum le-ar putea îmbunătăţi viaţa. Cred că mai degrabă alte informaţii le-ar fi utile",
a fost replica primarului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
30

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
19

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
66

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...