Expertul britanic în EducaÈ›ie Julian Hingley recomandă României să ia măsuri în privinta curriculei, fiind de părere că în È™colile româneÈ™ti se predă ca în secolul XIX.
Avem o populaÅ£ie îmbătrânită, ne confruntăm cu o hemoragie a "creierelor" ÅŸi au mai rămas circa 4 milioane de persoane care plătesc taxe. Specialistul care a introdus în România programul Cambridge Examinations spune că schimbarea curriculei, pregatirea continuă a profesorilor ÅŸi introducerea meseriilor în programul ÅŸcolar sunt câteva măsuri absolut necesare.
"EducaÅ£ia trebuie să formeze resursa umană, care este cea mai importantă resursă din orice Å£ară. Pentru a educa copii capabili să ne ia locul ÅŸi să conducă societatea ai nevoie de un sistem eficient de educaÅ£ie. Un astfel de sistem nu există în România", susÅ£ine Julian Hingley, expertul care de peste trei decenii lucrează în educaÅ£ie, în Anglia ÅŸi în România, scrie Adevărul.
El a explicat măsurile ce trebuie luate pentru reformarea EducaÅ£iei în România: "Schimbarea curriculei, pregătirea continuă a profesorilor ÅŸi promovarea lor pe criterii de valoare, ÅŸi introducerea în ÅŸcoli a posibilităţii studierii unor meserii vor avea un impact incredibil asupra sistemului de educaÅ£ie", spune expertul.
Întrebat care este primul lucru pe care l-ar schimba în sistemul de educaÈ›ie din România, expertul a răspuns că "primul lucru care trebuie făcut este revizuirea curriculei, pentru că cea actuală aparÅ£ine secolului al XIX- lea, aparÅ£ine unei perioade a educaÅ£iei de masă; curricula nu e diferenÅ£iată, singura alegere pe care o au elevii este între real ÅŸi uman, dacă aleg una dintre variante vor mai face geografie, dacă o aleg pe cealaltă, vor face istorie. Copiii nu vor neapărat asta. ÎncercaÅ£i să construiÅ£i o societate democratică, dar nu construiÅ£i un sistem educativ care permite alegerea. Dacă scopul educaÅ£iei este să recreeze societatea, atunci poÅ£i să desfiinÅ£ezi sistemul actual din România, pentru că atunci când vor creÅŸte elevii nu-ÅŸi vor plăti taxele, nu vor ÅŸofa aÅŸa cum trebuie, nu vor ÅŸti să stea la coadă sau să deschidă o uşă. Nu toÅ£i, majoritatea… EducaÅ£ia trebuie să construiască un concept de societate. EducaÅ£ia nu are numai un scop economic. Dacă doreÅŸti să ai o dezvoltare a industriei, trebuie să asiguri o dezvoltare a societăţii în general. România este una dintre cele mai omogene societăţi din Europa, o societatea non-multiculturală, unde majoritatea oamenilor se numesc români ÅŸi 89% sunt ortodocÅŸi, dar nu au conceptul de comunitate în afara familiei ÅŸi prietenilor. Primul lucru care trebuie modificat este curricula".
Expert britanic în Educaţie: "În România, elevii învaţă după o curriculă de secol XIX"
Stiri Botosani Wednesday, 15 April 2015 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
„Cupa 28 Februarie": Pompierii botoșăneni, performeri și la tenis de masă! (foto)
astăzi, 20:30
După meciuri intens disputate, câÈ™tigători au fost: - plutonier Andrei Puiu, din cadrul DetaÈ™amentului de Pompieri BotoÈ™ani; - plutonier adjutant Marcel Matei, din cadrul Gărzii de I...
Seară românească organizată de ATOR Botoșani, găzduită de Parohia Vovidenia!
astăzi, 19:45
Fiind o perioadă cu multiple semnificaÈ›ii pentru adolescenÈ›i, în care se gândesc mai mult la iubire È™i la persoanele dragi, membrii asociaÈ›iei au creat cadrul necesar întâ...
Aproape 2000 de locuri scoase la concurs la școlile de poliție din MAI: Condiții și criterii necesare!
astăzi, 19:16
Numărul locurilor scoase la concurs: Școala de AgenÈ›i de PoliÈ›ie “Vasile Lascăr” Câmpina -1340 locuri; Școala de AgenÈ›i de PoliÈ›ie “Septimiu MureÈ™an” Cluj-...