Ministrul Finanţelor avertizează că ANAF va acţiona şi mai AGRESIV în operaţiunile de CONTROL

Campania de control demarată în ultimul timp de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie intensificată, dar abordarea de până acum a ANAF trebuie să se schimbe, a spus astăzi Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, în cadrul unui interviu acordat B1tv.

"Ce trebuie să îndreptăm acum este acea abordare care a creat anumite neplăceri, adică închiderea la prima faptă constatată", a apreciat ministrul adăugând că vor fi intensificate controalele ANAF.

  Bani în plus la buget

"Peste 3,3 miliarde de lei, pe primul trimestru, sunt și din partea aceasta (din campania bonului fiscal- n. r.). Am discutat cu colegii de la ANAF și aș vrea să introducem o metodologie de eșantionare a modului în care se face controlul lunar, pentru că aud foarte multe vorbe că suntem doar noi, ăștia mici, luați la verificare, de ce nu sunt luați și cei mari", a mai spus ministrul.

Acesta a spus că sevva trece la controlarea firmelor în funcție de un anumit eșantion.

"Lunar vom face acel eșantion care se compune din trei elemente. Primul element este ca din acea listă de firme care vor fi verificate lunar să facă parte un procent egal cu ponderea pe care acea categorie de întreprindere o are în totalul companiilor la nivel național", a mai spus Eugen Teodorovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:00

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

astăzi, 19:20

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...

Valeriu Iftime, PNL: „Stau și mă întreb: Totuși, cine a condus județul ăsta?” (Video)

astăzi, 18:45

„Una din întrebări a fost direcția în care se îndraptă județul Botoșani, dacă este una bună sau greșită. Sigur că e neplăcut să afli că 80% dintre botoșăneni spu...