Evaluarea obligatorie a conditiei fizice a politistilor, respinsa de Comisia de administratie

Evaluarea obligatorie a conditiei fizice a politistilor, respinsa de Comisia de administratie
Senatorii din Comisia de administraţie au întocmit, marţi, un raport de respingere la propunerea legislativă prin care se introducea obligativitatea evaluării anuale a activităţii şi condiţiei fizice ale poliţiştilor, pentru acordarea de calificative, informează Mediafax.

Proiectul depus de senatorul PDL Iulian Urban a fost respins de comisie cu o singură abţinere, cea a senatorului PDL Petru Filip.

Acesta a ridicat, totuşi, unele întrebări despre imaginea poliţistului roman.

"Contează foarte mult modul în care se prezintă pe stradă un poliţist, de la atitudine şi pană la cum îi stă chipiul în cap. Cand te uiţi la un poliţist german, italian sau american, ai impresia că ai un zid în faţă. Proiectul nu trebuie luat în deradere, pentru că poliţiştii trebuie să alerge pe stradă după infractori şi nu o fac pe bicicletă sau pe motoretă. Ajungem în situaţia ca unii dintre poliţişti să îşi dea duhul alergand după infractori?", a spus Filip.

Iniţiativa prevede modificarea Statutului Poliţistului astfel încat poliţiştii să fie excluşi din serviciu în cazul în care, în termen de şase luni de la data la care trebuiau să susţină verficarea sportivă periodică, nu se prezintă "motivat de scutirea medicală nejustificată" sau dacă prezentandu-se obţin calificativul "nesatifăcător" de două ori.

Fostul şef al Poliţiei Romane Petre Tobă, în prezent secretar general adjunct al MAI, a afirmat că imaginea poliţistului roman nu mai este cea a unui "poliţist burtos", cei mai mulţi dintre agenţii de pe stradă avand o medie de varstă de 30-35 de ani.

Tobă a precizat că Guvernul nu susţine propunerea legislativă întrucat metodologia care stabileşte criteriile pentru pregătirea fizică a poliţiştilor este stabilită prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor.

El a menţionat şi că unii poliţişti, cum ar fi cei din IT, nu au nevoie de o condiţie fizică de performanţă.

Propunerea legislativă a lui Urban va fi dezbătută şi votată de plenul Senatului, care este prima Cameră sesizată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
238

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
299

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
685

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...