20 de parlamentari au probleme in justitie! Printre ei, si un botosanean

20 de parlamentari au probleme cu legea, fiind cercetati sau chiar condamnati sub diverse acuzatii, in principal pentru acte de coruptie.

In acest moment, din totalul deputatilor si senatorilor, doi dintre alesi sunt condamnati definitiv, patru au primit sentinte de condamnare in prima instanta, iar alti 13 sunt anchetati si trimiti in judecata, informeaza Digi 24.

Deputatul Dan Ilie Morega, fost liberal, si deputatul Cosmin Popescu, fost PDL, sunt cei doi parlamentari romani care au primit sentinte definitive. Primul a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care a fost acuzat de sponsorizari nelegale si obtinere de foloase necuvenite pentru campania electorala a PNL, iar al doilea a fost condamnat la doi ani cu suspendare in dosarul "Stramutatilor de lux", pentru favorizarea infractorului.

Condamnari in prima instanta au primit: Eugen Badalan - patru ani cu suspendare pentru fapte de coruptie comise in timpul mandatului de sef al Statului Major al Fortelor Terestre; Serban Mihailescu - condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, sub acuzatia de primire de foloase necuvenite si nerespectarea regimului armelor si munitiilor; Adrian Nastase - doi ani de inchisoare in procesul "Trofeul calitatii" si Virgil Pop - cinci ani de inchisoare cu executare, pentru trafic de influenta.

Cei 13 parlamentari cu dosare pe rol, care nu au primit inca nicio sentinta, sunt Tudor Chiuariu, Florin Turcanu (presedintele PNL Botosani), Nicolae Dobra, Iftimie Dragos, Sorin Pandele, Dan Pasat, Monica Iacob Ridzi, Ion Dumitru, Marian Ghiveciu, Miron Mitrea, Mugurel Surupaceanu, Catalin Voicu si Dan Voiculescu.

Dintre acestia, cinci sunt de la PDL, alti cinci apartin PSD, doi sunt membri PNL, iar unul este de la PC.

Singura formatiune fara parlamentari certati oficial cu legea este UDMR.

Tuturor acestora o sa li se alature si deputatul galatean Mihail Boldea, pentru care anchetatorii au cerut ridicarea imunitatii.

Potrivit legii, parlamentarii pot fi urmariti penal si trimisi in judecata fara acordul camerei din care fac parte, dar avizul Parlamentului este necesar, insa, daca procurorii cer retinerea, arestarea sau perchezitionarea alesilor.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Iftime ratează postul de prim-vicepreședinte PNL, dar se întoarce acasă cu o strângere de mână de la Nicușor Dan!

Saturday, 12 July 2025

Ilie Bolojan este oficial președintele Partidului Național Liberal, după ce a fost ales sâmbătă la congresul de partid. Pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte au fost î...

Clipe de groază pentru o bătrână: Atacată de un individ violent, salvată de o vecină care a ajuns apoi la spital!

Saturday, 12 July 2025

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 31 de ani, din Dorohoi...

Antrenorul Farului, înaintea meciului cu FC Botoșani: ”Tot timpul echipa condusă de Leo Grozavu a avut spirit de luptă!” (Video)

Saturday, 12 July 2025

Farul Constanța începe sezonul 2025-2026 din Superliga pe terenul celor de la FC Botoșani. Partida este programată luni, 14 iulie, de la ora 19.00.  Acesta va fi primul meci oficial a...