Esti student la Iasi? 10.000 de studenti nu incap in camine!

Esti student la Iasi? 10.000 de studenti nu incap in camine!
La Iasi, anul universitar va incepe cu cel putin 10.000 de studenti care nu vor primi loc in camin. Situatia cea mai grea se intalneste la Universitatea Al. I. Cuza, care va furniza 7.000 de studenti chiriasi pentru apartamentele din Iasi.

La caminele din campusurile UAIC, preturile de cazare pornesc de la 100 de lei in C4, unde sunt cinci locuri in camera, si ajung la aproximativ 250 de lei in C 2, pentru doua persoane. La cele doua camine de lux ale universitatii, Gaudeamus si Akademos, preturile sunt mai piperate, dar aici studentii au parte de conditii hoteliere: au baie in fiecare camera, televizor, acces la internet, cantina si posibilitatea de a duce hainele la spalat in fiecare saptamana, fara sa mai plateasca nimic in plus.

"Tarifele sunt de 630 de lei pe camera in Akademos, unde sta o persoana, si 490 de lei pentru camera cu doua locuri sau cu trei mai spatioase", a spus ec. Teodora Tanasa, administratorul celor doua camine. Lista cu studentii care au prins un loc de cazare in camine va fi facuta public pe 23 septembrie, la nivelul fiecarei facultati.

La Universitatea Tehnica Gh. Asachi se inregistreaza aceeasi situatie.

"Noi avem 10.000 de solicitari si oferim 8.000 de locuri in camine. Tarifele de cazare nu sunt fixe, ci variaza in functie de consumul lunar inregistrat. Tarifele stabilite pentru octombrie sunt de fapt pentru o luna si jumatate, pentru ca in decembie nu mai luam bani", a spus Gheorghe Gheorghita, directorul Directiei de Servicii Studentesti.

Aici tarifele de cazare pornesc de la 150 de lei si ajung la 280 de lei in T 20, T 21, camine destinate familistilor. O situatie mai  buna in privinta locurilor de cazare se inregistreaza la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad.

"Avem disponibile 1.570 de locuri in camine si 1.775 de solicitari. Tarifele de cazare pentru cei admisi la buget sunt cuprinse intre 145 lei pentru trei, patru locuri in camera si 110 de lei pentru cinci locuri in camera. Cei de la cu taxa vor plati 195 de lei sau 220 de lei locul", a spus  prorectorul Gheorghe Savuta.

Cit costa sa inchiriezi un apartament

•250 euro pentru un apartament cu doua camere, in Alexandru cel Bun, Tatarasi sau Nicolina
•150 - 200 de euro pentru o garsoniera
 in aceleasi zone
•400 de euro un apartament cu doua camere in Centru sau in zona Billa
 

sursa: Ziua de Iasi
 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean dat în urmărire după o condamnare pentru afaceri cu droguri! (Foto)

astăzi, 13:40
16

Florin Zaharia, cu domiciliul în localitatea Hudești, județul Botoșani, a fost condamnat pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor.Astfel, pe 25 aprilie 2024, Tribunalul Botosani a em...

Copiii dintr-o parohie din Botoșani au primit încălțăminte de la studenții din Iași! (Foto)

astăzi, 13:21
61

În data de 21 aprilie, copiii și tinerii Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din localitatea Pleșani, județul Botoșani, au primit vizita studenților de la Colegiul &b...

Se caută medic pentru un compartiment important de la Spitalul „Mavromati”, concursul se susține la Iași!

astăzi, 12:52
120

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță scoaterea la concurs a unui post vacant.Este vorba despre un post de medic specialist pe specialitatea hematologie, d...