Mamă eroină cu copii în cinci ţări

Mamă eroină cu copii în cinci ţări

   Monitorul de Botosani

A cucerit lumea, deşi nu a părăsit judeţul niciun moment. Cu asta se poate mândri femeia care, marţi, a născut pentru a 16-a oară, devenind mama cu cei mai mulţi copii din judeţ.

Botoşăneanca a reuşit să-şi împartă copiii prin toată lumea, vecinii şi rudele susţinând că sânge din sângele ei a ajuns pe două continente. Dacă o parte din copii s-au realizat cât de cât, alţii duc dorul libertăţii, acesta fiind şi motivul pentru care Leontina I. râde cu un ochi, iar cu altul plânge.

"Ăla mare e în penitenciar la Botoşani. Mai are trei care-s minori, la Târgu Ocna. Doi sunt în America, alţi doi în Spania, unul prin Irlanda, doi în Italia şi restul prin ţară şi în Botoşani. Sunt în toate zările împărţiţi, unii la muncă, alţii îşi mai caută rostul", a povestit unul din vecinii familiei.

Aceştia spun că cel mai rar femeia aude de copiii de peste Ocean, unul stabilit în Kansas şi unul în Chicago. Mai sună, dar rar, ca să spună că-s bine.

"Cel din Irlanda mai trimite bani. Lucrează la un hotel din câte am înţeles. A spus doar că îi e greu să se întoarcă acasă după ce a văzut acolo, şi nu are decât 16 ani", a mai spus vecinul acestora.

Cei din Italia şi Spania muncesc în agricultură însă chiar dacă în perioada rece au mai puţin de muncă preferă să se întoarcă acasă cât mai rar. Familia nu a mai fost întregită de mulţi ani şi probabil că şi cei mici care au rămas acasă vor pleca în următorii ani fie la fraţii lor fie în alte ţări.

(Continuarea in Monitorul de Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Materna Botoșani”, un program de succes al municipalității!

astăzi, 15:10
28

Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit...

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
32

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
81

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...