Emil Boc si Catalin Flutur, laudati la unison de liderii PDL! - FOTO

Emil Boc si Catalin Flutur, laudati la unison de liderii PDL! - FOTO
Atacuri la adresa adversarilor politici, promisiuni pentru botosaneni si campanie pentru Emil Boc! Pe toate acestea s-au axat discursurile membrilor cabinetului Boc si ale celorlalti reprezentanti din structura centrala de conducere a PDL, prezenti sambata la Botosani cu ocazia alegerilor interne din cadrul organizatiei judetene a PDL.

In discursul sau, prim-ministrul Emil Boc a tinut sa le transmita tuturor celor prezenti in sala obiectivele partidului pentru 2012, pentru a putea continua guvernarea si dupa 2012, alaturi de actualii parteneri de guvernare. Emil Boc a tinut sa le reaminteasca democrat-liberarilor si ca Romania a iesit din recesiune.

Prim-ministrul a tinut totodata sa ii felicite pe primarul Catalin Flutur si pe presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, pentru proiectele derulate in judetul Botosani, pe care l-a dat drept exemplu.



"Felicit fara niciun fel de echivoc pe domnul primar al municipiului, Catalin Flutur, pe domnul Tabuleac, pentru ca aici la Botosani au stiut sa aduca bani europeni si sa ii foloseasca pentru investitii in folosul comunitatii. Tot Botosaniul este un santier. Astazi am avut şi noi ocazia sa vizitam unele dintre ele si Botosaniul este un model de performanta si pe fonduri europene si pe bani de la buget, in sensul ca, aici, oamenii locului au stiut ca fara sa mobilizeze aceste instrumente nu vor moderniza aceasta zona. Numai pe dezvoltare regionala sunt 150 de milioane de euro in implementare. Putem sa confirmam, impreuna cu ministrul Transporturilor, ca doua obiective importante de infrastructura rutiera vor intra in lucru in perioada urmatoare, este vorba de Suceava-Botosani si Botosani-Targu-Frumos. Doua lucrari pe care cu totii le asteptati si este de datoria noastra sa gasim resursele financiare pentru a le promova in 2011 şi 2012", a declarat primul-ministru Emil Boc.

In discursul rostit de prim-ministru nu au lipsit nici atacurile la adresa adversarilor politici.



"Preocuparea majora a Guvernului este sa asigure cresterea economica si locurile de munca. Nu cu povesti, nu cu populisme de gen Ponta si Antonescu, ci cu bani investiti in Romania in lucrari de infrastrutura, care aduc locuri de munca si asigura cresterea economica. Uniunea Socialista intrece orice masura in materie de demagogie si populism, din aceasta privinta predecesorii lui Antonescu si Ponta, ma refer la Geoana si Tariceanu, au fost copii mici, in materie de populisme si demagogie. Daca Tariceanu si Geoana in 2008 au pus Roamnia pe butuci si au dus-o intr-o criza extrem de profunda, ganditi-va ce s-ar intampla daca astazi Romania ar fi condusa de Ponta si Antonescu. Cei doi ar duce Romania in faliment", a spus Emil Boc.

La randul sau, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a dat asigurari ca lucrarile la cele doua drumuri care fac legatura cu judetele Botosani si Suceava vor fi demarate cat mai curand.



"Botosaniul este extrem de important, si in acest moment unul dintre cele mai importante obiectve pentru judetul Botosani este modernizarea drumului Botosani-Suceava, un proiect unde deja se lucreaza la licitatia pentru executia lucrarilor, unde finantarea este de 40 de milioane de euro. Nu este o suma mica si este o suma pe care cele doua judete o merita cu prisosinta. Nu in ultimul rand, este drumul Targu-Frumos-Botosani, am finalizat revizuirea studiului de fezabilitate astfel incat noi cu instrumentele financiare care le avem la dispozitie, gandindu-ne  inclusiv la bugetul de stat, sa le putem realiza anul acesta. Mai sunt si alte proiecte pentru drumuri, mai mici ca valoare dar foare importante pentru dumneavoastra. As vrea in curand sa vad si gara noua din Botosani, care a fost deja introdusa in pachetul cu fondurile europene", a declarat Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

Si ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, le-a spus celor prezenti in sala ca reformele pe care le-a inceput in cadrul ministerului si al structurilor subordonate vor fi continuate. Igas a avut sambata dimineata o intalnire si cu prefectul Cristian Roman si reprezenantii structurilor din subordinea ministerului pe care il conduce.

"Am tinut sa am o intalnire cu prefectul si cu reprezentantii structurilor dinn Ministerul Administratiei si Internelor, sa vedem cum stau lucrurile aici, cum decurg programele si reformele pe care noi le-am inceput si am constatat ca evolutia nu este rea, este buna, dar ceea ce ne-am propus sper sa ducem pana la capat si daca am spus ca anul 2011 va fi anul reformei in Ministerul Administratiei si Internelor, sa stiti ca acest lucru se va si intampla", a spus Traian Igas.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, le-a vorbit democrat-liberarilor despre proiectele pe care le deruleaza ministerul pe care il conduce si despre fondurile alocate, si in acelasi timp le-a transmis celor prezenti ca atata timp cat in fruntea organizatiei PDL de la Botosani se va afla actualul primar Catalin Flutur,  vor fi numai rezultate bune. Elena Udrea si-a manifestat si sustinerea fata de Emil Boc pentru alegerile de la nivel national, ce vor avea loc in luna mai.

"Ma bucur din suflet, dragi colegi, ca ne reintalnim. Vin des in Botosani si important este ca ne reintalnim atunci cand suntem in fata unor momente importante, decisive pentru partidul nostru. Astazi, suntem in fata unui moment important pentru PDL, pe de o parte sunt alegeri in organizatia Botosani, organizatie care a reusit rezultate spectaculoase la ultimele alegeri si cu o echipa in fruntea careia se va afla Catalin Flutur, si sunt convinsa ca, in continuare, veti reusi sa aveti rezultate pe care le meritati si pe care noi, PDL, le asteptam de la dumneavostra. Pe de alta parte, suntem in fata unui moment important pentru intregul partid PDL, pentru ca avem alegeri la nivel national. Vom alege presedintele PDL care poata sa duca acest partid la victorie in 2012, care poate sa mentina partidul la guvernare si care poate sa ne pregateasca pentru alegeri in 2014 si acest om este Emil Boc", a spus Elena Udrea. 



La scurt timp dupa ce au rostit discursurile, membrii Guvernului, in frunte cu prim-ministrul Boc, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si Gheorghe Flutur, dar si ceilalti lideri ai PDL veniti la Botosani, au plecat spre Suceava, unde Emil Boc va prezenta colegilor sai de partid  motiunea pe baza careia va candida pentru reinnoirea mandatului de presedinte al PDL. Singurii care au mai ramas la Botosani sunt Gheorghe Falca si Gabriel Berca, dar in scurt timp si acestia vor pleca.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
8

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
125

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
57

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...