Ministrul de interne, Traian Igas, s-a intalnit cu prefectul Cristian Roman si cu sefii structurilor M.A.I. din judet!

Ministrul de interne, Traian Igas, s-a intalnit cu prefectul Cristian Roman si cu sefii structurilor M.A.I. din judet!

 TRAIAN IGAS, ministrul de interne  

Ministrul de interne, Constantin Traian Igaş, s-a întâlnit sâmbătă, într-o şedinţă de lucru, cu prefectul Cristian Constantin Roman, subprefectul Silvana Tudorache şi şefii structurilor M.A.I. din judeţ. Şedinţa s-a desfăşurat la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Botoşani, timp de aproximativ două ore.

La începutul întâlnirii ministrul a prezent obiectivele şi direcţiile de acţiune ale ministerului, atât în domeniul administraţiei, cât şi al ordinii şi siguranţei publice. Potrivit acestuia, reorganizarea în Ministerul Administraţiei şi Internelor este determinată de necesitatea optimizării structurilor din punct de vedere al costurilor, dar şi pentru a răspunde mai bine nevoilor cetăţenilor, îndeosebi de reducere a infracţionalităţii, de creştere a nivelului de siguranţă, implicit, al creşterii încrederii populaţiei în instituţiile statului.

Ministrul de interne a precizat că reorganizarea fără modernizare constituie un proces incomplet, astfel că evaluarea trebuie făcută cu responsabilitate şi profesionalism la toate nivelurile şi în toate domeniile de activitate.

Constantin Traian Igaş susţine că, în toată această acţiune, trebuie plecat de la realitatea vieţii economico-sociale, infracţionalităţii din ce în ce mai diversificate şi situaţiilor generatoare de riscuri, inclusiv de la cantitatea şi calitatea resursei umane pe care o are ministerul.

El doreşte ca această evaluare să răspundă la întrebarea extrem de simplă, dar în acelaşi timp cu mare încărcătură: Cine merită să muncească în MAI şi cine nu merită.

Reprezentanţii structurilor MAI din judeţ i-au prezentat ministrului principalele aspecte ale situaţiei operative pe domenii de competenţă, situaţia resurselor umane, materiale şi financiare, riscurile majore identificate şi acţiunile în derulare pentru gestionarea acestora.

Concluzia discuţiei a fost aceea că accentul va trebui pus, în continuare, pe acele riscuri cu efecte asupra unui număr mare de cetăţeni, în mod deosebit cele care privesc faptele de contrabandă, evaziune fiscală, consumul de substanţe interzise, respectiv droguri şi etnobotanice.

Pe linia siguranţei cetăţenilor în situaţii de urgenţă au fost aduse în discuţie acele direcţii de acţiune şi proiecte concepute pentru a împiedica distrugeri majore generate de fenomenele meteorologice periculoase, prin executarea unor lucrări de apărare, care sunt mai puţin costisitoare decât lucrările de reconstrucţie după producerea unor astfel de situaţii.

Prefectul judeţului, Constantin Cristian Roman, i-a prezentat ministrului de interne obiectivele majore aflate în derulare care necesită susţinerea administraţiei publice centrale, pentru a răspunde nevoilor botoşănenilor.

Cancelaria prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
63

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
185

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
25

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...