Emil Boc a renunţat şi el la serviciile poliţiei pentru coloana oficială

Emil Boc a renunţat şi el la serviciile poliţiei pentru coloana oficială
Liderul sindicaliştilor din poliţie, Florian Ioniţă, susţine că şi premierul Emil Boc a renunţat la serviciile poliţiei rutiere. Emil Boc a solicitat la întoarcerea sa în ţară, din Statele Unite ale Americii, să nu mai fie însoţit de poliţişti în coloana oficială. Totuşi poliţiştii au asigurat traseul până la locuinţa premierului. Decizia vine după ce preşedintele Traian Băsescu a renunţat vineri la serviciile poliţiştilor şi jandarmilor.


Florian Ioniţă susţine că premierul a renunţat la serviciile poliţiei rutiere, după ce preşedintele României a anunţat că nu mai are nevoie de poliţie şi jandarmi care să însoţească coloana oficială. Premierul Emil Boc le-a comunicat verbal, decizia sa, poliţiştilor care fi trebuit să-l însoţească de la aeroport spre casă.

"Şi domnul Boc a renunţat la serviciile poliţiei rutiere. Venind în România nu a mai vrut să i se asigure protecţia de către colegii de la rutieră. Foarte bine pentru că noi avem şi alte sarcini de serviciu. Vedeţi că tot timpul se blochează Bucureştiul doar pentru că vrea să se deplaseze el de la Palatul Victoriei la Cotroceni. Să îşi vadă de treabă, să meargă şi pe jos. Noi ne-am arătat nemulţumirea domnului Boc. Noi suntem hotărâţi să ne câştigăm drepturile", a declarat Florian Ioniţă, lider sindical SNPPC.

Preşedintele Traian Băsescu a dispus renunţarea la serviciile Poliţiei Rutiere pentru coloanele oficiale, începând de vineri de la ora 17.00. Preşedintele a renunţat şi la serviciile jandarmeriei. "Preşedintele a renunţat la serviciile poliţiştilor şi jandarmeriei care îi asigurau securitatea. Măsura a fost luată în contextul în care poliţiştii au participat vineri la o acţiune de protest ilegală. De securitatea preşedintelui se ocupă, în prezent, SPP", potrivit lui Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui.
 

 
Realitatea.net
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
267

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
316

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
252

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...