Elevii, vaccinati impotriva virusului AH1N1 doar cu acordul parintilor!

Elevii, vaccinati impotriva virusului AH1N1 doar cu acordul parintilor!

Gheorghe Apetroaie, directorul medical al Directiei de Sanatate Publica Botosani

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica Botosani, Ministerul Sanatatii inca nu a facut programare in judete, astfel ca nu stie cand si cum va incepe vaccinarea populatiei impotriva virusului AH1N1, nefiind primita pana in prezent nicio precizare in acest sens la DSP.

"Nu stim cand va incepe vaccinarea impotriva virusului AH1N1 in judetul Botosani, noi vom fi programati de Ministerul Sanatatii. Se face un program national si fiecare judet primeste un anumit numar de doze repartizate de minister, pe tipurile de populatie", a declarat Gheorghe Apetroaie, directorul medical al DSP Botosani.

Din cele precizate de adjunctul DSP, prioritate pentru vaccinarea impotriva acestui virus va avea personalul medical care lucreaza in unitatile direct implicate in gestionarea gripei, respectiv Unitatile Primiri Urgente, Sectia de Boli Infectioase, Compartimentul de Epidemiologie, apoi cei implicati in institutiile publice, respectiv ISU, Politia, Politia de Frontiera, Jandarmi, deci cei care lucreaza in prima linie.

Urmeaza apoi copiii din colectivitatile scolare, studentii si persoanele cu risc crescut, care au boli asociate si care sunt mai aproape de deces, in cazul contaminarii.

"Pentru orice manevra de vaccinare se ia acordul parintelui, este o hartie pe care o va prezenta medicul scolar. Deci, fiecare copil isi va duce acasa acordul la parinti, care pot sa accepte sau sa refuze vaccinarea copilului", a spus Gheorghe Apetroaie.

Conform reprezentantilor ISJ Botosani, pe cale oficiala nu a fost transmis nimic in legatura cu vaccinarea elevilor.

"Deocamdata DSP nu ne-a transmis nimic, am vazut si eu o stire ca in urmatoarele doua zile ar trebui sa inceapa vaccinarea impotriva virusului AH1N1. Din cate stiu eu, parintii vor trebui sa-si dea si acordul daca sunt sau nu pentru vaccinarea copiilor lor, acestia fiind minori. Nu poate nimeni forta sa fie un copil vaccinat daca parintele nu este de acord. Nu am nicio informatie privind procedura de vaccinare a elevului, deocamdata DSP nu ne-a prezentat nimic referitor la aceasta procedura", a declarat Gheorghe Carmocanu, inspector scolar adjunct al ISJ Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Șoc”: cuvântul nopții electorale la Chișinău. Semnificația scorului strâns al referendumului pro-UE pentru Republica Moldova și pentru Rusia

astăzi, 08:54

Scorul la limită la referendumul pentru aderarea la UE este o lovitură pentru tabăra pro-europeană a președintei Maia Sandu și un imbold pentru Kremlin. În plus, toți trei cei candidați ...

Restricții de circulație pe o stradă intens circulată din Botoșani!

astăzi, 08:32

Pe parcursul zilei de astăzi, 21 octombrie 2024, pe strada Pacea, tronsonul cuprins între str. Cornișa și str. Manolești Deal, vor fi restricții de circulație, în vederea turnării c...

Valeriu Iftime după remiza de la Craiova: ”Batem Clujul săptămâna viitoare!” / Ce spune despre Ongenda

astăzi, 08:24

La capătul celor 90 de minute, Universitatea Craiova și FC Botoșani au împărțit punctele. Moldovenii au avut însă o ocazie imensă în timpul jocului prin Hervin Ongenda, care a...