Decizia Ministerului Educatiei de trimitere in concediu fortat a cadrelor didactice bulverseaza sistemul de invatamant botosanean!

Decizia Ministerului Educatiei de trimitere in concediu fortat a cadrelor didactice bulverseaza sistemul de invatamant botosanean!

 Gheorghe Carmocanu, inspector general adjunct ISJ Botosani  

Haos in unitatile scolare, dupa ce ISJ Botosani a anuntat ca Ministerul Educatiei a decis, in legatura cu acordarea zilelor libere fara plata pentru reducerea cheltuielilor cu 15,5%, ca profesorii sa intre in concediu fortat cu o saptamana inaintea vacantei de iarna, la care se adauga inca o zi libera, pe 30 noiembrie!

"Ne-am adresat in scris ISJ-ului, cu o nota in care justificam pozitia noastra de respingere a aplicarii legii cu reducerea de cheltuieli de 15,5%, deoarece in cursul anului 2009, in cadrul sistemului bugetar de invatamant, au avut loc nenumarate rectificari bugetare negative. Am avut discutii marti cu conducerea ISJ si problema a ramas la latitudinea fiecarei scoli, am inteles ca fiecare scoala va stabili cum va face aceasta reducere de cheltuieli. Nu stiu daca este normal, ca pozitiile nu sunt unitare, vom vedea in cadrul fiecarei scoli ce decizii se va lua", a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant.

Sunt insa si scoli care au stabilit deja alte zile libere decat cele precizate in nota de la Ministerul Educatiei, si anume vineri, 27 noiembrie, si luni, 30 noiembrie, precum si ultima saptamana, dar incepand de marti. Mai mult decat atat, se pare ca sunt scoli in care profesorii si-au luat deja zilele libere vineri, inaintea alegerilor, si luni, dupa alegeri.

"Pana in prezent, la ISJ nu avem o centralizare de la unitatile scolare cum se vor lua acele zile libere pentru reducerea cheltuielilor cu 15,5%. Noi le-am trimis nota de la Minister, daca vor sa o respecte bine, daca nu, nu ii putem forta. Se pot face comisii paritare, in orice caz, salariatii trebuie sa fie de acord cu zilele libere. Acea nota nu este un ordin, este o recomandare, ca toata lumea sa ia zilele libere in mod unitar. Cert este ca pe 30 noiembrie va fi liber in toate unitatile scolare", a preizat Gheorghe Carmocanu, inspector adjunct al ISJ.

Totusi, in nota de la Ministerul Educatiei este metionat faptul ca inspectoratele scolare au obligatia de a pune in aplicare cele precizate vizavi de zilele libere, pe 30 noiembrie, si intervalul 14-18 decembrie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ion explică ce e aia bursă! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

-Mă Ioane, eu tot văd la TV și ascult la radio de bursă. Ce e aia bursă? -Păi, mă Gheo, e cam greu de explicat dar, uite îți dau un exemplu. Tu îți cumperi o găină care &icir...

Calendar ortodox, 21 octombrie: Sf. Cuv. Mărturisitori: Visarion şi Sofronie; Sf. Cuv. Ilarion cel Mare

astăzi, 07:00

Sfinţii Cuvioşi Visarion şi Sofronie au propovăduit cuvântul Evangheliei în Transilvania veacului al XVIII-lea. Pentru aceasta, ei au fost prinşi de autorităţile austro-ungare şi &...

Reacția lui Liviu Ciobotariu, după ce a încurcat-o pe Universitatea Craiova în Bănie!

Sunday, 20 October 2024

După ce în etapa precedentă a învins-o pe Rapid, formația antrenată de Liviu Ciobotariu a obținut un nou rezultat pozitiv, având în vedere că Universitatea Craiova ocupă...