Elevi cu rezultate deosebite, premiaţi de primar-FOTO

Elevi cu rezultate deosebite, premiaţi de primar-FOTO
Trei dintre elevii botoşăneni care au obţinut rezultate excepţionale pe parcursul anilor de gimnaziu şi liceu au fost premiaţi, vineri, de primarul Ovidiu Portariuc.

Este vorba de Andreea Clara Pricopi, de la Colegiul Național "A.T.Laurian" din municipiu, care a obţinut nota 10 la evaluarea naţională şi a avut media 10 în clasele I-VIII, Silviu Mihnea Cucuiet, desemnat elevul anului la gimnaziu în anul 2013 şi Iuliana Elena Parască de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu care a fost elevului anului la liceu.






Iuliana Elena nu a fost prezentă la festivitatea de premiere de la Primărie, ea fiind deja plecată la o Universitate din Londra, unde va studia la Facultatea de Informatică.

Elevii au primit câte o diplomă de excelenţă şi un premiu în bani în valoare de 1.000 de lei. "Vă asigur de tot sprijinul nostru şi de orice veţi avea nevoie vreodată, orice tip de sprijin, vă puteţi baza pe noi. Chiar ne mândrim cu voi şi ar trebui cât mai des să avem astfel de exemple", a spus primarul Ovidiu Portariuc. 

Andreea Clara Pricopi  

Elevă a Colegiul National A.T.Laurian, Andreea Clara Pricopi este singura elevă din judeţul Botoşani care a reuşit performanţa de a obţine numai medii de zece, atât în clasele gimnaziale dar şi la Evaluarea Naţională din anul 2013.  

A obţinut numeroase premii în decursul anilor de gimnaziu, enumerând doar concursurile nationale: - Locul I national la concursul Evaluare in Educatie, Limba Romana, etapa competitionala, Iunie 2013, organizat sub egida Academiei Române. -Locul I national la concursul "Plus/minus poezie", Targu-Mures, 2011, -Locul I pe judet la Concursul International de Matematica Aplicata Cangurul 2011, -Locul I pe judet/ şi locul al II-lea la faza pe ţară a Concursului National de Matematica Lumina Math, 2011 -Premiul Special la Olimpiada Nationala de Limba Romana, editia Iasi 2011 si editia Targu Jiu 2012,  

La acestea se adauga numeroase premii la concursuri judetene, interjudetene (olimpiadele de romana, matematica, engleza, concursuri de  creatie literara, English on stage, etc).  

Silviu-Mihnea Cucuiet  

Absolvent al Şcolii generale nr. 17, Silviu-Mihnea Cucuiet a fost desemnat " ELEVUL ANULUI 2013", conform Metodologiei Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Distincţia a fost acordată în urma unei selecţii riguroase, avându-se în vedere atât activităţile şcolare cât şi cele extraşcolare precum şi premiile obtinute în urma numeroaselor participari la concursurile şcolare, Silviu remarcându-se la competiţiile de matematica, chimie şi limba română.  

Elevul Silviu-Mihnea Cucuiet a avut un parcurs şcolar strălucit, obţinînd pe parcursul celor patru ani de gimnaziu, media generala 10. Aptitudinea pentru ştiintele exacte, şi în special pentru matematică, i-a îmbogăţit palmaresul cu numeroase premii si medalii obţinute în urma participării la concursurile judeţene, naţionale şi internaţionale. Rezultatele remarcabile la învăţătură, precum şi atitudinea pozitivă au constituit factorii de bază care au dus la promovarea sa în funcţia de PRESEDINTE al Consiliului Scolar al Elevilor.  

Preocuparile sale se regasesc intr-o gama foarte variata de activitati, printre care: - voluntariat; -compunerea de probleme pentru Gazeta Matematica; - autor si coautor in  lucrari din domeniul matematicii; -coordonator de curs ORIGAMI; -pasionat de lectura; -membru in echipa de proiect "COMMENIUS".

Actualmente este elev al Colegiului Naţional Mihai Eminescu, la profilul matematică-informatică.








Iuliana Parască

Absolventă a Colegiului Naţional Mihai Eminescu, promoţia 2013

Studentă la University College London

Premiul I la Concursul de matematică: Matematica de drag, 2010, 2011

Medalia de bronz la Olimpiada Naţională de Matematică, 2010

Medalia de bronz la Olimpiada Naţională de Matematică, 2010

Premiul I la Concursul de matematică Al. Myller, 2011

Premiul I la Cangurul Lingvist, 2011

Premiul I la Olimpiada Judeţeană de Matematică, 2013

Premiul I la Olimpiada Judeţeană de Informatică, 2013

Medalie de bronz la Olimpiada Naţională de Informatică, 2013

Certificat Internaţional Cambridge, 2012

Diplomă de exclenţă în educaţie, 2009, 2010, 2011

 

 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu uriaș la Salcea, populația avertizată prin RoAlert și sfătuită să evite zona! (Foto, Video)

astăzi, 11:25
376

Focul a izbucnit la o hală a unui operator economic, care are ca activitatea producția de tâmplărie PVC.Fum negru deasupra orașului Salcea. În acest moment intervin pompierii milit...

Carol, copilul din Botoșani care cucerește scena și ringul de dans! (Video)

astăzi, 11:04
42

În cadrul Top Child Performance, Carol este propus la Premiul special pentru cea mai frumoasă evoluție în muzică ușoară și performanță în dans sportiv.Ieremciuc Carol And...

Oțelul Galați - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:30

astăzi, 10:08
167

Oțelul Galați și FC Botoșani se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Oțelul!Oțelul Gal...