Jandarmii, în misiune la târgurile din Botoșani și la manifestările din județ!

Jandarmii, în misiune la târgurile din Botoșani și la manifestările din județ!
În weekendul care urmează, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani va acţiona pentru menţinerea unui climat civilizat de ordine şi siguranţă publică şi pentru buna desfăşurare a Festivalului Tradiţiilor Meşteşugăreşti şi a Târgului Expoziţional Agro-Zoo de la Staţiunea de Cercetare Popăuţi .

De asemenea, jandarmii botoşăneni vor asigura ordinea şi liniştea publică la biserica din localitatea Coşula şi la mănăstirea Gorovei, cu ocazia resfinţirii acestor sfinte lăcaşuri.

În cele două zile, jandarmii, poliţişti şi pompierii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor participanţi la aceste manifestări, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Jandarmii vor desfăşura o serie de misiuni specifice pentru prevenirea infracţionalităţii şi descurajarea faptelor antisociale de natură contravenţională. Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte antisociale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria face urmatoarele recomandări: cetăţenii să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale (genţi, poşete, bagaje etc.); să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme; să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase; să respecte regulile stabilite de organizatori; să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală; să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice.

Pentru sesizarea faptelor antisociale care îi afectează în mod direct sau la care sunt martori, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze în mod direct la jandarmii şi poliţiştii prezenţi la faţa locului, sau, dacă acest lucru nu este posibil în acel moment, să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112, pentru ca intervenţia forţelor de ordine să se producă într-un timp cât mai scurt.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

IJJ Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
59

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...

(A) ROLAND PARTNERS S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 10:52
36

Beneficiarul ROLAND PARTNERS S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Str. George Enescu, Nr. 2, Bloc P2, Scara A, Etaj 3, Ap. 9, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "...

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
485

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...