Ei sunt super-deputatii de Botosani, care si-au votat "superimunitatea"!

Ei sunt super-deputatii de Botosani, care si-au votat "superimunitatea"!
Printre deputatii care au votat Legea "superimunitatii parlamentarilor" figureaza si patru botosaneni! Este vorba despre social-democratii Mihai Balta si Tamara Ciofu, dar si liberalii Verginel Gireada si Costel Soptica.

La sedinta de marti, singurul deputat de Botosani care a votat NU a fost Liliana Minca (PPDD). De asemenea, au lipsit din plenul Camerei deputatii Andrei Dolineaschi (PSD), Cristian Roman (Forta Civica) si Roxana Anusca (PNL).

Doar patru dintre cei 210 deputati USL prezenti marti in Parlament nu au votat pentru superimunitatea parlamentarilor.

Legea care le creeaza parlamentarilor imunitate in fata DNA a fost votata de 240 de deputati (PSD 122, PNL 73, UDMR 15, independenti 15, PC 11, neafiliati 4). Impotriva au votat 57 de deputati (32 PDL, 22 PPDD, 1 PC si 2 neafiliati).

Astfel, deputatii au fost de acord cu o modificare a Codului penal, in sensul scoaterii din categoria functionarilor publici a presedintelui si parlamentarilor, fapt care face ca acestia sa nu mai poata fi anchetati de DNA pentru infractiuni de serviciu, precum abuzul in serviciu, falsul, luarea de mita, traficul de influenta.

"Sunt exceptati de la dispozitiile art. 175, Presedintele Romaniei, deputatii si senatorii, precum si persoanele care isi desfasoara activitatea in cadrul unei profesii liberale, in baza unei legi speciale si care nu sunt finantati de la bugetul de stat, acestia raspunzand penal, civil sau administrativ in conformitate cu dispozitiile legilor speciale in baza carora isi desfasoara activitatea, precum si cu dispozitiile dreptului comun, cu respectarea prezentului alineat", este modificarea adusa Codului penal, potrivit Gandul.info.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
1

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
115

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
26

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...