Expoziţie cu lucrări făcute de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani, la Uvertura Mall

Expoziţie cu lucrări făcute de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani, la Uvertura Mall
În perioada 16 - 22 decembrie 2013, Uvertura Mall va fi gazda expoziției “Un colţ de artă, care reuneşte o serie de lucrări create de persoane private de libertate custodiate în Penitenciarul Botoşani.

Înzestraţi cu talent, sub îndrumarea coordonatorilor Constantin Alexa şi Siminiuc Beatrice, cele opt persoane private de libertate vor expune o serie de lucrări realizate în cadrul atelierelor ocupaționale, care constau în icoane pe lemn, picturi, felicitări şi obiecte decorative dedicate Sărbătorilor de iarnă.

În același context, în data de 16 decembrie 2013, începând cu ora 12.00, se va desfășura atelierul de creație la care vor participa un număr de 10 elevi din cadrul Centrului de Plasament Elena Doamna Botoșani, precum și persoanele prezente interesate de tehnica de confecționare a diverselor decorațiuni pentru bradul de Crăciun.

Participarea persoanelor private de libertate la acţiuni de acest gen are ca scop promovarea şi valorizarea eficientă a potenţialului artistic, exersarea unor aptitudini ce se pot dovedi utile ulterior încheierii perioadei privative de libertate, precum şi sensibilizarea opiniei publice în ceea ce priveşte eforturile de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Persoanele interesate de a achiziţiona dintre lucrările cu adevărat de excepţie sunt aşteptate începând cu ora 12:00, la etajul 4 al mall-ului, expoziţia fiind deschisă până în data de 22 decembrie 2013.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Teologul; Sfântul Cuvios Arsenie cel Mare (Harţi)

astăzi, 07:00
7

Trecerea la Domnul a Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan se prăznuieşte în fiecare an la 26 septembrie, zi în care s-a arătat pe larg şi viaţa sa deosebită. Astăzi, cinstim...

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
241

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
82

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...