Egipt: Cel puţin 37 de morţi şi peste 1.000 de răniţi în ultimele 24 de ore

Egipt: Cel puţin 37 de morţi şi peste 1.000 de răniţi în ultimele 24 de ore
37 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în Egipt, în confruntările dintre susţinătorii şi opozanţii preşedintelui Mohamed Morsi înlăturat de la putere de armată şi atacuri ale unor persoane înarmate în Nord-Sinai, relatează AFP, potrivit Mediafax.
 

Un număr de 37 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în Egipt, în confruntările dintre susţinătorii şi opozanţii preşedintelui Mohamed Morsi înlăturat de la putere de armată şi atacuri ale unor persoane înarmate în Nord-Sinai, relatează AFP.
 
"Treizeci şi şase de persoane au murit şi alte 1.079 au fost rănite", a anunţat sâmbătă Ministerul Sănătăţii. Un preot (creştin) a fost ucis de persoane neidentificate în Sinai.
 
Acest bilanţ include 30 de persoane ucise în ciocnirile dintre susţinătorii şi opozanţii lui Morsi după ce confruntările au izbucnit vineri seara între cele două tabere, puternic mobilizate în timpul unei zile de manifestaţii marcate de violenţe.
 
În plus, cinci poliţişti au fost ucişi de persoane înarmate în Sinai (nord-est), la scurt timp după moartea unui militar în această regiune instabilă, la frontiera cu Gaza şi Israel, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate.
 
În cursul serii, susţinătorii fostului preşedinte islamist au atacat sediul guvernoratului Nord-Sinai, în nord-estul Egiptului, înainte de a ridica drapelul susţinătorilor jihadului.
 
Sâmbătă, în aceeaşi zonă, un preot copt, o comunitate creştină care reprezintă între 6 şi 10 la sută din egipteni, a fost ucis de persoane înarmate neidentificate, potrivit unor surse din cadrul serviciilor de securitate.
 
Atacatorii l-au scos pe preot din maşina sa, după care au tras asupra lui cu mitraliere şi au fugit, au precizat sursele citate.
 
Regiunea Sinai este devastată de o instabilitate în creştere de la înlăturarea de la putere, în 2011, a preşedintelui Hosni Mubarak. Populată în majoritate de beduini şi aflată de multă vreme cu puterea centrală, ea adăposteşte şi islamişi radicali care se servesc de aceasta ca bază de lansare a atacurilor împotriva Israelului.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
34

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
112

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
84

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...