După cum au promis: Grefierii, în grevă pentru pensiile speciale

După cum au promis: Grefierii, în grevă pentru pensiile speciale

Grefierii protestează, luni și marți, față de modificările care vizează pensia de serviciu și anunță că vor intra în instanțe doar pentru judecarea cauzelor urgente și a dosarelor cu arestați.

Astăzi, luni, în intervalul orar 10.00-12.00, grefierii nu s-au ocupat decât de dosarele urgente.

În schimb, nu vor lucra deloc mâine, marți, când abrogarea prevederilor dreptului la pensia de serviciu urmează să fie supusă votului în sesiunea extraordinară a Parlamentului.

În același timp, au anunțat că viitoarele acțiuni vor depinde de întâlnirea cu premierul Ludovic Orban pe care o vor avea mâine.

„În contextul politic intern în care Parlamentul României inteționează să adopte măsuri populiste fără a le verifica din punct de vedere al legalității și constituționalității, precum și fără a avea un impact financiar real asupra bugetului statului, cu scopul ”eliminării” unui drept reglementat inclusiv în Uniunea Europeană și transpus în legislația internă în perioada de preaderare a României la Uniunea Europeană – dreptul la pensia de serviciu a personalului auxiliar de specialitate din instanțe și parchete – ca o compensație acordată pentru instituirea unui regim strict de interdicții și incompatibiliăți, precum și pentru restrângerea unor drepturi, Asociația Grefierilor din România a înțeles să solicite sprijinul organizațiilor internaționale de profil”, mai scriu sindicaliștii grefierilor în adresa trimisă către Uniunea Europeană a Grefierilor.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
619

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
83

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
112

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...