După ce a încasat 1035 de lei de la o femeie pentru a-i vopsi părul, salonul Blondish acuză presa de fake-news și clienta că a vrut să se dea în spectacol. “Saloanele de înfrumusețare NU sunt accesibile oricui”

După ce a încasat 1035 de lei de la o femeie pentru a-i vopsi părul, salonul Blondish acuză presa de fake-news și clienta că a vrut să se dea în spectacol. “Saloanele de înfrumusețare NU sunt accesibile oricui”

După ce a încasat 1035 de lei de la o femeie pentru a-i vopsi părul, sumă doar puțin mai mică în comparație cu salariu pe care îl încasează un angajat la Botoșani după opt ore de muncă zilnic, timp de o lună de zile, salonul Blondish a remis astăzi un comunicat de presă către redacție în care spune negru pe alb că saloanele de înfrumusețare NU sunt accesibile oricui, și, în ciuda publicării copiei după chitanța eliberată de coafor, acuză jurnaliștii de Fake-news.

Cazul femeii care a plătit 1035 de lei pentru a-și vopsi părul a întors întreaga societate de la Botoșani cu susul în jos, fiind pentru prima dată în istoria postdecembristă când, cu adevărat, întreaga societate a înțeles că aceste servicii relativ banale, până nu demult accesibile fiecărei doamne sau domnișoare, au devenit doar apanajul unei clase selecte, potente financiar, și, totodată, inaccesibile pentru marea parte a angajatelor de la Botoșani, fie ele în industrie, servicii, sănătate sau învățământ.  

Într-un drept la replică, patronul coaforului Blondish, Ana Martin, acuză de fake-news presa de la  Botoșani care a publicat în totalitate punctul de vedere al unei cliente, însoțit de o copie după chitanța în valoare de 1035 de lei emis de salon.

Mai mult, Salonul Blondish își acuză clienta, căreia noi i-am publicat punctul de vedere scandalizat de prețul exorbitant al serviciilor, că a vrut să se dea în spectacol și a explicat că “clientele salonului nostru apelează la serviciile noastre în mod benevol”…”chiar și la prețuri considerate de unii necunoscători ai domeniului, mult peste limita „bunului simț”.

Redăm comunicatul de presă în integralitatea sa.

“Jurnalismul responsabil este posibil doar în condițiile libertății de exprimare garantată și asigurată de dreptul internațional și de cel național și este responsabil de obligația primordială a profesiei care asigură dreptul publicului de a primi informații veridice, verificate și depline.

Considerând dezinformarea, știrile false și mesajele manipulatorii diseminate prin intermediul mass-media drept fenomene nocive și periculoase pentru informarea publicului și pentru democrație, consider că trebuia să am dreptul la un punct de vedere. Trâind în Botoșani, un oraș mic, modalitățile de contactare ar fi trebuit să fie accesibile jurnalistului care a redactat articolul menționat mai sus.

Pentru a nu uza de alte pârghii legale, doresc să se publice și dreptul meu la replică, în contextul în care articolul dv. a fost preluat inclusiv de publicații naționale, cu tot felul de precizări care nu sunt conforme cu realitatea.

Așadar, în completarea celor arătate mai sus, doresc și eu să am dreptul la o serie de precizări:

1. În salon prețurile produselor și al manoperelor sunt afișate încă de la intrarea în unitate, conform reglementărilor legale în vigoare

2. Clientei i se face o diagnoză și de comun acord se stabilește exact procedura 

3. Prețul se aproximează la începutul procedurii dar se calculează cu exactitate la finalul operațiunii după consumul efectuat.

4. Și la doamna care a vrut spectacol s-a procedat la fel

5. Nu ne-am mirat de părul ei ci i-am zis în repetate rânduri încă dinainte să începem operațiunea că e foarte, foarte des și va avea consum mare de vopsea 

6. Clienta a venit cu păr cu rădăcină naturală păr alb, apoi vopsit negru și vârfurile decolorate anterior în roșu.

7. Clienta a fost foarte încântată de rezultat după cum se vede și din poze când a afișat un zâmbet extrem de larg. Abia după o oră de la plecarea din salon a realizat că este supărată și nu îi mai place modul în care arată părul

8. La o oră după ce a plecat din salon au început mesajele de amenințare și cuvinte jignitoare la adresa mea și a fetelor care lucrează în salon

9. Clienta a fost rugată să vină în salon să discutăm problema asta față în față și să ajungem la un punct comun‼

Mai mult decât atât, concluzionând tot circul iscat de respectiva clientă doresc să menționez faptul că seara trecută, după toate articolele din presa locală și națională, doamna m-a rugat să îi dau totuși banii înapoi dar să nu îi readuc părul la starea inițială, cum era când a venit în salon.

Lucru imposibil de îndeplinit.

În spatele unui salon de înfrumusețare, există o muncă chiar și de 10 ani de zile, vorbim despre o afacere cu angajați cu forme legale și taxe plătite la stat, care nu sunt nicidecum mici și tot felul de măsuri luate pentru protecția clientelor și a personalului deopotrivă.

Înțelegem că saloanele de înfrumusețare nu sunt accesibile oricui, mai ales că în unele cazuri prețurile pot fi considerate ridicate. Însă, subliniez, clientele salonului nostru apelează la serviciile noastre în mod benevol, conștiente fiind de faptul că un rezultat de calitate presupune anumite costuri.

Avem un aflux zilnic de doamne și domnișoare care apelează la salonul nostru și care în marea lor parte, de 99% au fost mulțumite de serviciile noastre. Chiar și la prețuri considerate de unii necunoscători ai domeniului, mult peste limita „bunului simț” care este relativă de la o persoană la alta. Nu mai căutați senzational unde NU este! Vă mulțumesc, Ana Martin!”, a precizat în dreptul la replică emis către redacție salonul Blondish.

În tot comunicatul, salonul nu face însă nicio precizare față de tarifele practicate, cele care, de altfel, reamintim, au șocat opinia publică.

Textul inițial poate fi citit aici -  Botoșaniul a devenit "țara" tuturor posibilităților: o femeie a plătit peste 1000 lei pentru a-și vopsi părul la un salon

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
37

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
200

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
2049

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...