Dumitru Amisculesei, arestat alaturi de fiii sai!

Dumitru Amisculesei, arestat alaturi de fiii sai!
Judecatorii botosaneni au decis arestarea pentru 29 de zile a sapte inculpati in dosarul Amisculesei care au fost prezentati in fata instantei in cursul acestei dimineti, la ora 3.00.

Alaturi de Dumitru Amisculesei si doi fii ai sai, Marius si Andrei, au mai fost arestate inca patru persoane, printre care se afla si juristul firmelor omului de afaceri. 

"Tribunalul Botosani a emis mandate de arestare pentru 29 de zile in cazul a sapte persoane, care sunt cercetate pentru evaziune fiscala si spalare de bani", a declarat Aurel Simion, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

Prejudiciul creat statului este de aproape 800 de mii de euro.

Descinderile au avut loc in dimineata zilei de 13 ianuarie. Cu o impresionanta desfasurare de forte, sub coordonarea Prim Procururului Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, acţiunea de perchezitie desfasurata la domiciliul omului de afaceri Dumitru Amisculesei si la sediul mai multor firme a vizat activitatea infractională de aprovizionare cu alcool etilic, producere si imbuteliere bauturi alcoolice (rom si votca).

In cadrul actiunii a fost identificata o hala formata din doua camere, in una din ele, existand o instalatie clandestina pentru producerea si imbutelierea bauturilor alcoolice spirtoase, in cealalta aflandu-se rezervoarele de stocare a materiei prime ce urma a fi imbuteliata.

"Mentionam ca materia prima folosita la producerea bauturilor alcoolice o constituia o solutie alcoolica, cu o concentratie de 75% in volum, comercializata sub denumirea de "Dilusol",  (folosita la degresarea suprafetelor metalice), care era achizitionata de la o societate comerciala din judetul Maramures. Ulterior, in urma prelucrarii materiei prime mentionate mai sus, (operatiune ce se efectua in incinta spatiului in care s-a facut descinderea), se obtinea un lichid incolor, cu o concentratie de aproximativ 30% in volum, care era imbuteliata in peturi si comercializata ilegal. Intreaga cantitate de Dilusol existenta in hala de productie a fost retinuta in vederea confiscarii", a declarat Liana Barbu, Responsabil de relaţiile cu mass-media D.R.A.O.V. Iaşi.
 
Au fost verificati de asemenea administratori sau asociati ai unor societati comerciale, intreprinderi familiale, intreprinderi individuale, persoane fizice autorizate, clienti care achizitionau bauturile alcoolice si le comercializau catre consumatori.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
13

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
23

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
61

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...