URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 15-21 ianuarie

URANIA vă prezintă horoscopul săptămânii 15-21 ianuarie
Perioada cuprinsă între 15 şi 21 ianuarie ne aduce trei momente importante care se pot constitui în tot atâtea evenimente cu impact astrologic.

BERBEC

Aşa cum spuneam şi săptămâna trecută, nu se sfârşesc provocările şi incitarea la tot felul de reacţii şi la o anume capacitate de adaptare la stres. Şi nu întâmplător, cei născuţi în zodia Berbecului beneficiază de o serie de consideraţii mai ample, pentru că numeroasele planete din Capricorn şi lanţul de evenimente care se petrec pe acest segment zodiacal sunt de natură să îi suscite pe aceştia la olfactivitate. Sunt elemente astrologice de natură să îi cheme în prim-plan. Sunt eroi în aceste zile sau sunt oameni foarte ocupaţi, foarte împovărţi de tot felul de sarcini care ţin de propria lor existenţă sau a celor dependenţi de ei. Lucrurile culminează în seara zilei de 19 ianuarie spre 20 ianuarie cu luna plină din Capricorn, cu, evident, o lună în Rac şi Soare în Capricorn, ei fiind vârful unui careu în T, care reprezintă elementul de scurgere. Tot ceea ce vine ca tensiune, presiune dinspre cele două semne zodiacale ale crucii cardinale se îndreaptă spre Berbec ca înspre un punct central. Spre Berbec se focalizează toate aceste provocări, încercări şi trăiri.

Altceva ar trebui făcut şi au de multe ori impresia că Berbecii reacţionează colateral, egoist şi subiectiv, nedând atenţie altor elemente. Pe de altă parte, Berbecii au senzaţia că toată lumea îi marginalizează, că nimeni nu-i ia în serios, că toată lumea îi obligă să facă altceva, când ei doresc un lucru la polul celălalt. De aceea, o neînţelegere fundamentală şi radicală, şi o enervare pe măsură care îi transformă pe cei născuţi în această zodie în nişte persoane obosite, iritate, prăbuşite energetic sau foarte răscolite din punctul de vedere al sistemului nervos.

Acesta poate să le recreeze disfuncţii, stări organice haotice, dureri şi difuncţii care nu au o bază medicală. Au, mai mult, o bată, am spune, astrală sau una care reprezintă mai mult o consecinţă, un reflex secundar al unui fel mai puţin inteligent de a reacţiona şi de a se proteja. Pe de altă parte, există şi foarte multe elemente care nu le permit lor să fie în formă. Cum ar fi, o serie de obligaţii familiale, o serie de probleme fundamentale, radicale, care vin demult din trecut, care s-au prelungit, care nu se mai opresc, care nu se mai epuizează şi care continuă să funcţioneze ca un balast ce le îngreunează drumul şi paşii într-un chip firesc.

Ei să se ţină bine şi să aibă nervii tari, să întâmpine cu oarecare precauţie tot ceea ce se întâmplă. Putem spubne că fiind avizaţi, deja surpriza începe să fie mai restrânsă şi evenimentele fiind oarecum conturate şi evaluate prin această previziune astrală nu-i mai iau cu totul prin surprindere şi nu le mai transmit sau nu le mai induc reacţii dintre cele mai stranii. De exemplu, să rămână muţi de uimire, să rămână stană de piatră în faţa unui peisaj uman atât de versatil şi atât de ciudat, alteori atât de frumos.

Prin urmare, s-ar putea ca şi Berbecii, dacă ascultă acest avertismente, să aibă o reacţie adecvată. Acesta este, de fapt, şi secretul unei foarte buen colaborări, aceasta este şi condiţia transformării în bine şi în mai bine, a unor relaţii umane şi interumane care se construiesc după 20 ianuarie. În rest nu sunt premizele unor evenimente speciale sau ale unor modificări de excepţie. Rămâne să se valorifice într-un chip bun, ca şi până acum, tranzitul planetei Venus prin Săgetător, prin Casa a IX-a. De aici putem anticipa că unii Berbepi pot să aibă corespondenţă cu străinătatea, să se întâlnească cu oameni din străinătate, unii pot să efectueze chiar o serie de drumuri, nu de lungă durată sau nu vizând o şedere ori o strămutare definitivă în străinătate, ci mai ult tatonări, experienţe, schimburi de idei sau o serie de relaţii care pot să ţină de tipul de muncă ori de natura unor grade de rudenie, care impun acestor relaţii cu străinătatea o anume cadenţă.


TAUR

Săptămâna viitoare este, pentru cei născuţi în zodia Taurului, mai mult decât în alte dăţi, determinată de tranzitele Lunii. Dacă pe 15 ianuarie Luna le va tranzita semnu natal, dându-le o anume emotivitate, blândeţe, graţie, armonie, frumuseţe, într-o paranteză, fie spus, femeile vor arăta foarte bine şi vor avea accentuate tendinţe spre cochetărie, pe 20 şi 21 ianuarie Luna se va afla în zodia Leului, va face opoziţie cu planetele din semnul Vărsătorului şi acestea nu sunt puţine. Astfel, în afara unor opoziţii cu Kiron şi Neptun, semnificative pentru o serie de elemente care ţin de coonştiinţă, străfunduri şi instincte, Luna va reuşi să facă o serie de relaţii cu Soare şi cu Marte.

Chiar dacă nu mai sunt la grad perfect, chiar dacă tranzitul Lunii, evident, este unul rapid, totuşi, ca poziţie divergentă se poate vorbi de o anume tensiune interioară şi o anume radicalizare a relaţiilor publice. Nu mai este vorba de relaţii personale, de relaţii sufleteşti sau de relaţii matrimoniale. Pe 20 şi 21 ianuarie lucrurile ţin de conflict, de acutizare, de răscolire, de răsturnare sau de o anume inflamare imposibil de controlat sau de blocat, cu toate bunurile intenţii, cu toată diplomaţia şi cu tot efortul sau cu toată experienţa de viaţă. Mai bine spus şi, metaforic spus, Taurii sunt luaţi pe sus în aceste două zile. Pe  20 şi 21 ianuarie se accentuează orgoliul şi vanitatea.

Apoi se pun între paranteze nişte elemente care ţin de vocaţie profesională, de virtute, de rang şi demnitate, de verticalitate socială sau chiar morală, şi o serie de factori care vin din afară şi care nu sunt neapărat provocatori, cât declanşatori ai unei crize, ce este de fapt pregătită, coaptă şi nu aşteaptă decât momentul potrivit să izbucnească, să se declanşeze în toată splendoarea ei. Splendoare, fie spus, este o formă literară, este un efect stilistic pentru a mai atenua felul periculos în care se vor răsturna nişte relaţii de muncă, de serviciu, de putere sau cu puterea, sau cu oameni ai puterii, sau cu şefi, patroni şi lideri, sau cu oameni importanţi.

Sau în momente esenţiale, unii oameni care trăiesc chiar modest, pot să intre în colimatoriul unor secvenţe de viaţă mult peste puterea lor, interesul lor, dorinţa lor sau miza lor socială. Oameni modeşti care, aşa cum spuneam adineauri, sunt luaţi pe sus şi ridicaţi şi introduşi cu forţa într-un context al unor conflicte care, pentru cei tineri şi, mai ales, lipsiţi de experienţă, este periculos. Îi ia pe nepregătite, îi pune în situaţii limite, îi obligă să decidă şi să reacţioneze, în aşa fel încât, nu o dată eşecul sau eroarea de opţiune se pot produce. Dacă oamenii sunt maturi, dacă oamenii au experineţă, dacă sunt rodaţi şi căliţi în bătălii, atunci evenimentele care se vor produce între 20 şi 21 ianuarie, chiar dacă sunt dificile, chiar dacă sunt aşteptate într-un anume fel, pot să reprezinte pentru aceşti nativi doar factori de nemulţumire ori factori conflictuali, dar să nu fie atât de alunecoşi.

O serie de constrângeri s-ar putea să vină din segmente de viaţă, care sunt specifice vârstei şi contextului în care trăiesc şi activează. De aceea, chiar dacă unii oameni nu sunt angrenaţi într-o forfotă de funcţii şi de preocupări publice, totuşi, chiar şi în această situaţie, a retragerii la pensie sau a modestiei, ori a unui mod de viaţă cumpărat, limitat şi dus undeva într-o zonă a provinciei care nu este prim.planul Bucureştiului, şi acolo tot se pot întâmpla o serie de răsturnări de situaţie, de natură să le schimbe tihna vieţii de fiecare zi.


GEMENI

Probabil că, odată cu seara zilei de 19 ianuarie, problemele financiare ale celor născuţi în zodia Gemenilor se vor îndrepta spre alte orizonturi. Vor atinge fie un punct de criză, fie un apogeu al tuturor elementelor care ţin de materialitate, câştig, bani, investiţie, profit şi al tuturor preocupărilor şi energiilor îndreptate spre o reechilibrare financiare. De aici, din acest loc, de acum încolo, cei născuţi în zodia Gemenilor, nu vor mai putea nici să se întoarcă, nici să reediteze etapele prin care au trecut şi, înmod obligatoriu, vor trebui să se îndrepte spre alte orizonturi, să construiască alte realităţi, ori să trăiască alte experienţe. Zilele de 18, 19 ianuarie sunt legate de prezenţa Lunii în Capricorn, în opoziţie cu Soarele, spre sfârşitul acestui semn zodiacal, Capricornul, şi, în mod firesc, vor întâmpina momentul de lună plină, cu anume stare interioară, nu putem să-i spunem precară, dar, cum zice românul, cu inima strânsă.

Zilele de 20 şi 21 ianuarie aduc o lună în zodia Leului în opoziţie cu Marte, cu Soare în Vărsător, chiar dacă nu mai este vorba de un grad perfect, apoi cu Neptun şi cu Kiron. De aici o anume activare sau deschidere totală a comunicării cu persoane cu noi sau a stabilirii unor contacte cu instituţii, cu care nu a mai avut până acum de-a face. În sfârşit, ar mai fi o ipoteză, să revină într-un loc în care au fost în postură de elevi, de studenţi sau de asistenţi ai unui profesor. Spun asistenţi într-un chip generic, în aşa fel încât ei să înţeleagă un anume grad de subordonare. Se deschid capitole legate de învăţătură, de acumulare de cunoştiinţe sau de o serie de aspecte ale pedagogiei şi şcolarităţii, chiar dacă e vorba de oameni maturi. Nu ştiu în ce măsură Luna îi va transforma în nişte fiinţe orgolioase de ceea ce ştiu şi de ceea ce valorifică într-un chip destul de bun. Ştiu însă că pentru a deveni competitivi, şi mai ales pentru a fi remarcaţi, Gemenii nu vor mai precupeţii de acum încolo niciun efort pentru a-şi spori nivelul, calitatea, performanţa, profunzimea, bogăţia de cunoştiinţe, mijloacele de expresie, decât cele ale oralităţii. De exemplu, să înceapă să scrie ori dacă lucrează în domenii de cercetare, chiar să cerceteze.

Din punctul de vedere al evenimentelor personale se mai poate anticipa o anume secvenţă casnică în perioada 16-17 ianuarie, când, Luna, tranzitându-le semnul zodiacal, adică Gemenii, în opiţie cu planeta Venus, poate să accentueze cochetăria, frivolitatea, uneori superficialitatea, sau o anume dorinţă excesivă de a-şi impune punctul de vedere. Aspectul este profund feminin, le vulnerabilizaeză pe femei, pentru că le împinge spre un tip de reacţii şi comportament excesiv de feminim şi îi efeminează pe bărbaţi, traducând în felul acesta o anume iăpostază astrală într-un registru străin masculinităţii. Fie bărbaţii vor fi înclinaţi în aceste două zile mai mult spre bârfă şi nu spre un dialog constructiv sau spre preocupări care ţin de o natură feminină prin excelenţă, uneori în contradicţie cu sobrietatea masculină sau cu anume stabilitate şi reticienţă masculină în faţa unor opţiuni şi forme de viaţă.


RAC

Pentru cei născuţi în zodia Racului importante sunt zilele de 20 şi 21 ianuarie, când Luna, tranzitând zodia Leului, face opoziţie cu planetele din Vărsător. Creează premizele unei nemulţumiri financiare, legate de toate aspectele posibile legate de bani. Mai întâi într-un sens direct, câştiguri, venituri, cheltuieli, taxe, impozite, datorii, scadenţe, eventual chiar procese. Dar, şi într-un sens mai larg, al tuturor beneficiilor, care pot fi obţinute din relaţiile cu terţi. Apoi, importante ar trebui să fie pentru aceeiaşi nativi şi zielele de 18 şi 19 ianuarie când Luna, în domiciliu, traversând zodia Racului, face opoziţie, pe de o parte cu Mercur, apoi realizează împreună cu Soarele, pe ultima sută de metri, la gradul 29, aspectul de lună plină. Este luna plină a Racilor. Este momentul lor de peste an şi încep anul 2011 cu un context astrologic pe care-l putem denumi dea dreptul fulminant.

Este vorba de o Casă încărcată, Capricornul, de o lună puternică, care se confruntă cu multe influxuri dinspre acest semn de Pământ, Capricornul. Accentuează problemele casnice, domestice, problemele justiţiare sau chestiunile de principiu şi pune într-o oarecare criză sau pune între paranteze relaţiile dintre soţi, conflictele şi toate tipurile de raportare la căsnicie. Sunt posibile şi schimburile de cuvinte, sunt posibile reacţiile verbale, mai mult sau mai puţin înţelepte, dar, cu siguranţă, dure. Probabil că unii sunt dispuşi să facă observaţii limitate la două-trei cuvinte sau chiar să renunţe la cuvinte şi să abordeze o grimasă, o mimică, atât de expresivă că nu-şi mai trebuie nimic. Când s-o strâmba un Rac la tine, apoi înţelegi că situaţia e lată, e complicată, rău de tot. De aici, o anume reticienţă în faţa frazelor lungi, a mărturisirilor, a explicaţiilor prelungite, a conversaţiilor care nu se mai termină şi mai ales a dorinţei lor de a vorbi puţin, de a se retrage în tăcere, de a se odihni într-o izolare, care pentru ei este benefică, e sănătate curată.

Unii se vor refugia în studiu, alţii se vor refugia în bucătărie şi vor mânca în puterea nopţii ca să compenseze ceea ce nu au făcut peste zi. Alţii se vor refugia în somn sau se vor cufunda în reverii, gânduri, meditaţii şi tot felul de combinaţii mentale. Perioada este destul de dificilă pentru ei şi această rumegare a ideilor şi această disecare la nesfârşit a unor sentimente sau ipostaze de viaţă, este destul de vicioasă sau este destul de neindicată. Ea trebuie curmată, limitată, ţinută în frâu sau păstrată în limitele rezonabilităţii. Prea multe gânduri, prea multă meditaţie, prea multă singurătate, prea multă tristeţe nu face decât să golească corpul de energie, ba, lucrul cel mai grav, împiedică corpul să îşi capete energia necesară. Somnul nu e somn, hrana nu e hrană, ziua nu e zi, munca nu e muncă, nevasta nu-i nevastă şi tot aşa. De aici o serie de relaţii care se complică nu atât, pentru că cei născuţi în zodia Racului, ar fi neapărat nişte firi imposibile şi complicate, ci pentru că dialogul este precar, iar ei nu sunt în această clipă nişte fiinţe joviale, nu sunt nici mulţumite şi dacă mai au şi probleme personale atunci construim un tablou al unor fiinţe care preferă, cum spuneam, să se retragă şi să tot judece şi să cântărească înainte să acţioneze.

Uneori vor avea senzaţia că sunt obiectul unei experienţe din astral, că primesc energii stranii, că primesc informaţii stranii şi că cineva de sus se joacă cu ei, glumeşte şi îi tratează ca pe nişte piese de laborator, ca pe nişte existenţe vag însufleţite, care trebuie să răspundă într-un program care le-a fost indus cu forţa. Tu trebuie să suferi azi şi mâine să te bucuri şi tot aşa. Această incapacitate de a se determina, de a se controla sau de a se opri în faţa unor forţe mai puternice decât este de natură, peunii mai slab de îngeri să-i sperie, alţii care au apucat să facă o serie de gesturi menite să le dea o anume deschidere în astral, ar putea să-i bucure. Vor avea senzaţia că, iată, primesc de sus, din afară, o confirmare a valorii lor extrasenzoriale. Dacă asta îi bucură, atunci ar trebui să continue această ipostază care presupune un dialog cu entităţile, cu ghizii spirituali sau cu o lume încărcată de trepte, ierarhii şi bariere, dintre care religia şi morala sunt două dintre ele. Faţă de acestea trebuie să se raporteze, faţă de acestea trebuie să rezoneze, să se supună ori de aici să tragă concluziile necesare.


LEU

Pentru cei născuţi în zodia Leului, zilele de 20 şi 21 ianuarie, evident, sunt cele mai importante, pentru că Luna se află în semnul lor zodiacal. Îi face orgolioşi, vanitoşi, importanţi, revendicativi. Principiile sunt călcate, sfărâmate în picioare, nu există decât voinţa lor, una puternică. Într-o anume contradicţie, cu Soarele şi cu Marte, care din Vărsător, în Casa a VII-a, le dă o replică pe măsură, ca la teatru. Viaţa Leilor este spectaculoasă, ei pot să facă faţă unor provocări, pot să se afirme, pot să-şi înfrângă un rival sau pot să dovedească un duşman într-un context. Dar, atenţie! Combinaţia Lună-Marte este mai proastă decât combinaţia Lună-Soare pe axa Leu-Vărsător. De aceea, în egală măsură, s-ar putea să se intensifice conflictele, să sporească în energie interioară, în motivaţie şi argumente duşmăniile, geloziile şi, mai ales, se poate pune destul de mult foc într-o căsnicie. De aceea, odată cu ziua de 20 ianuarie pot să înceapă în unele familii o serie de conflicte bazate pe lucruri care nu au substanţă. Au o anume argumentaţie, au o anume logică, dar secundare. Ele sunt doar ampificate de această vâlvătaie sporită de contextul astral.

Certurile şi conflictele izbucnesc la tot pasul. Relaţiile sunt dificile, marcate uneori de agresivitate, de violenţă verbală, de intransigenţă, de irascibilitate şi de o anume inconstanţă, şi de o anume dimensiune periculoasă. Unii ar trebui să părăsească terenul atunci când văd că un Leu începe să dea demonstraţii, să plece de acasă, să iasă din încăpere şi să-l lase să evolueze ca un actor falit în faţa unei săli goale. Este politica cea mai înţeleaptă. Până la urmă va îneţelege inutilitatea şi, mai ales, gratuitea şi lipsa de eficienţă a acestei demonstraţii de forţă. Cu cât i se dă atenţie mai multă, cu cât începe să primească replici, cu atât actorul devine erou principal, ba, mai mult, devine chiar vedetă. Şi, ori de câte ori un leu deschide o luptă este bine de ştiut că învinge leul. Aşadar, cel mai bun aspect al protecţiei celor care intră în raza de acţiune al Leilor, săptămâna viitoare, este ignorarea, tăcerea, abandonul sau o anume politică care nu trebuie dusă în forţă, care nu trebuie să răspundă pe măsură cu aceeaşi monedă unor atacuri verbale care sunt spectaculoase şi intimidante, dar, vă asigur, găunoase, lipsite de conţinut şi care nu fac decât să mărturisească sau să trădeze incapacitatea lor de a se armoniza cu acest context astral.


FECIOARĂ

Pentru cei născuţi în Fecioară, cea mai importantă Casă şi cea mai importantă problematică ţine de sănătate. Sunt de acum încolo multe provocări care provin de la planetele din Vărsător. Toate aceste lucruri încep să se construiască şi să evolueze odată cu ziua de 20 ianuarie, când Soarele intră în Vărsător. Pentru aceşti nativi pot să înceapă probleme legate de sistemul nervos, de circulaţia sângelui, de regimul musculaturii şi osaturii picioarelor, de axa cardiovasculară. Pentru cei în vârstă se pot ridica probleme majore legate de hipertensiune şi funcţiile cerebrale, mai mult sau mai puţin alterate, de mod de viaţă, de o boală anterioară, de o intervenţie chirurgicală, de un tratament dur sau de un medicament care începe să nu mai facă faţă, fie bolii, ori să înceapă să nu rezolve chestiunea de fond. Reacţiile celor născuţi în Fecioară, în postură de pacienţi, sunt inexplicabile, depăşesc cadrul general al tratatelor de medicină, îi uimesc pe medici prin evoluţie sau prin felul atipic în care se manifestă. De aceea, nu o dată, tratamentul, chiar dacă nu este greşit, nu rezolvă, cum spuneam, o boală, nu mai face faţă.

Se pune problema altor medicamente, se pune problema altor analize. Se ridică problema unor intervenţii majore pe corpul fizic. Sigur că, nu toate pot să fie amânate. Sigur că, dacă organismul dă semnale majore de disfuncţie, trebuie intervenit. Dar, în ansamblu, dacă se poate împinge o analiză sau expertiză medicală, spre primăvară ar fi foarte indicat. Pentru că pe acest context asral nici ele nu vor fi elocvente. Parametrii vor fi depăşiţi, rezultatele vor fi ciudate şi îl vor induce în eroare pe medic. Va trage concluzii greşite pe baza unui buletin medical, deşi, din punct de vedere al laboratorului, analiza a fost corectă, dar recoltarea probelor a ţinut de un context astral care împinge spre alterarea, chiar al mostrelor care sunt analizate în laborator, ori de o degringoladă organică care ţine de contextul astral şi nu de evoluţia bolii sau de structura pacientului respectiv.


BALANŢĂ

Pentru cei născuţi în zodia Balanţei, momentul de Lună plină vine cu o încărcătură şi o semnificaţie deosebită. Luna va fi în Casa a X-a şi va pune în discuţie întreaga lor competenţă, combativitate, rezistenţă, presatanţă, valoare, impresie sau dinamism. Oamenii vor fi atenţi la felul în care vorbeşte, se poartă sau munceşte o balanţă, o vor cântări, o vor preţui, o vor preţui nu în sensu că îi vor da onorul, ci în sensul că o preţuiesc în bani, adică o evaluează. De aceea spuneam că trebuie să fie atenţi pentru că de această evaluare ţine o relaţie pe termen lung, o încadrare într-o grilă de salarizare sau într-un context al serviciului pe care-l execută. Deocamdată, planetele din Capricorn se află pe Casa a IV-a, cu Soarele, evident în Casa a IV-a, aducând o seride de mesaje dinspre familie, patrimoniu sau făcând nişte legături subtile cu trecutul, ori scoţând la iveală elemente mai mult sau mai puţin dorite dintr-un fond genetic, biologic, dintr-o moştenire şi, evident, dintr-o karmă.

Din acest joc Balanţele trebuie să extragă o concluzie, pe care, cu siguranţă, nu în această săptămână o pot rezolva. Mai ales că momentul de lună plănă nu face decât să dea o greutate foarte mare locului celui mai important pentru ei. Şi anume, locul important nu este atât meseria sau valorificarea superioară a meseriei, sau impactul asupra colegilor, şefilor sau subalternilor, ci este vorba de propria lor persoană. Aceasta este cea pusă în prim-plan în valoare şi aceasta este şi cea mai încercată. De aici este şi testul de anduranţă, de unde şi o nevoie absolut imperioasă de a-şi păstra calmul, seninătatea, echilibrul, capacitatea de a aştepta şi, mai ales, capacitatea de a se stăpâni să nu reacţioneze la primele impulsuri.

Apoi, surprizele pot să fie într-un plan sentimental şi atunci aceşti nativi pot să cunoască în funcţie de dorinţa lor o persoană care să aibă o structură aventuroasă şi să-i scoată din monotonia vieţii de fiecare zi, să-i pună pe jăratic, alţii, dimpotrivă, pot să găsească o persoană foarte simpatică, foarte funny, foarte detaşată, foarte neimplicată în relaţia însăşi, neimplicată în sensul în care, de exemplu, nu pune o miză specială pe virtute, pe durata şi stabilitatea ori seriozitatea relaţiei, ori nu pune o miză deosebită pe finalul pe care toţi îl cunoaşteţi, şi anume căsătoria. Atunci, această relaţie este plină de surprize, în sensul că partenerii reuşesc să trăiască într-un chip liber, uneori libertini, îndrăzneţ, curajos, dar fără asumarea unei responsabilităţi, tot felul de momente plăcute care se pot petrece între două persoane care se iubesc la propriu şi la figurat. Adică se iubesc făcând apel la inimă sau făcând apel la sex. În ambele ipostaze este vorba de curiozitate, este vorba de noutate, este vorba de inedit şi este vorba de un joc, un joc mai mult sau mai puţin cinic, mai mult sau mai puţin vinovat, mai mult sau mai puţin plăcut. 
 
Cei tineri se vor identifica şi se vor cunoaşte în contextul acestor confruntări cu partenerul. Alţii, dimpotrivă, vor avea parte de o completare a unei vieţi afective sau sexuale, bazate pe rutină şi monotonie. În final veţi spune că nu este nimic rău. În final veţi spune că aventura este şi ea o formă de viaţă, o formă de cunoaştere, o formă de compensare şi o formă de satisfacere a unor nevoie trupeşti sau psihice. Luaţi-o cum vreţi, este clar că din acest punct de vedere, de acum încolo, patru săptămâni Balanţele vor fi nişte fiinţe periculoase. Domnii şi doamnele vor fi atrăgătoare, dotate cu un magnetism ieşit din comun şi care vor experimenta gesturi de o îndrăzneală ameţitoare.


SCORPION

Pentru Scorpioni, zilele de 20 şi de 21 ianuarie sunt oarecum relevante pentru că Luna se va afla în zodia Leului, adică în Casa a X-a. Şi de acolo va accentua orgoliul şi, mai ales, voinţa. Crizele de orgoliu sau determinarea îi va face pe unii să se transforme în nişte fiinţe care dictează altora. Le ordonă să facă ceea ce doresc ei, nu întotdeauna ceea ce trebuie, e necesar sau e util ori plăcut lor, ori activităţii, ori grupului din care fac parte. În aceste două zile cei născuţi în Scorpion îşi impun voinţa cu Anasâna. Căutaţi, vă rog, dacă nu cunoaşteţi termenul, în dicţionar şi veţi vedea cam cum se colorează acest context astral. Şi faptul că intră Soarele începând cu ziua de 20 ianuarie în Vărsător, alături de Marte în Casa a IV-a, reprezintă o altă provocare pentru aceşti nativi.

Se conturează două direcţii, una legată de familie, de trecut, şi alta legată de felul în care ţâşneşte o genă şi marchează comportamentul, ideile, obsesiile, instinctele, dorinţele, voinţele sau neputinţele unor nativi. Ceva moştenit, ceva transmis din bătrâni începe să iasă la suprafaţă şi să capete o forţă de determinare, de coerciţie sau de direcţionare a existenţei lor. Ceva arată că sunt robii trecutului sau sunt sclavii ori sunt victimele unei secvenţe care s-a transmis din tată în fiu, din om în om, până când s-a ajuns aici. Un element care a stagnat, nu neapărat, cum se spune în genetică blocat în ram, ci, dimpotrivă, care a stagnat şi a aşteptat momentul potrivit şi omul potrivit, ies acum la iveală. Chiar dacă nu este vorba de o afecţiune vizibilă, chiar dacă nu este vorba de o suferinţă înregistrată şi catalogată, ori diagnosticată sau tratată, tot este vorba de o anume revelaţie.

O serie de oameni pot constata că o atitudine sau un comportament, o anomalie fiziologică sau anatomică, sau anume repulsie ori, dimpotrivă, o simpatie obsesiv căutată, este rezultatul unei persistenţe din punct de vedere genetic. La fel gândea şi reacţiona ori se purta tatăl, bunicul, mama şi aşa mai departe. Este un moment al autocunoaşterii, nu întotdeauna foarte fericit şi nu întotdeauna constatarea este una de natură să-i facă să exulte de fericire. S-ar putea să rămână trişti, să cadă pe gânduri şi să se întrebe de ce eu, de ce la mine, de ce nu a căzut această secvenţă genetică în biologia şi fiziologia altei rude, altei persoane.


SĂGETĂTOR

Pentru cei născuţi în Săgetător deocamdată nu pot să spun prea multe lucruri. S-ar putea ca această previziune, sărăcuţă în detalii, să-i pună pe unii nativi în situaţia de a-i gelozi pe ceilalţi, Vezi cât a spus la alte zodii? Şi mie nu mi-a spus nimic sau nimic bun. Nu fiţi geloşi, vă va veni rândul şi staţi să vedeţi când o să vă vină rândul câte voi spune şi câte vi se vor întâmpla. Fiţi fericiţi deocamdată că trăiţi într-un plan secundar, că nu sunteţi solicitaţi de astre, că vă puteţi odihni, că puteţi să vă refaceţi sănătatea, liniştea interioară, să vă recăpătaţi bucuria micilor plăceri şi să vă recăpătaţi bucuria de a construi, de a avea idealuri, de a spera, de a visa. Una dintre aceste zile încântătoare poate să fie 21 ianuarie, dar, grosso modo, nici cu 20 ianuarie nu mi-e ruşine. Am spus 21 ianuarie pentru că în acea zi Luna face un trigon cu planeta Venus, care se află în Casa I în sectorul lor natal şi accentuează idealurile, bucuriile, satisfacţiile personale, succesele profesionale, ori o serie de momente care le putem defini de graţie. Ele pot să însemne inspiraţie, încredere, mulţumire de sine, liniştire sau senzaţia bine-făcătoare că se află pe drumul cel bun

Apoi ar trebui să vorbim şi despre faptul că planetele care intră în Vărsător în casa a III-a, chiar dacă nu provoacă nişte evenimente deosebite, le dă lor posibilitatea să se exprime inteligent, interesant, elocvent, original, să fie ascultaţi, admiraţi, să creeze impresie, uneori chiar să facă vâlvă. Dar aşa cum vă spuneam, evenimentele care sunt previzibile de pe harta cerului astral pentru perioada 15-21 ianuarie pentru Săgetători nu sunt chiar atât de bogate în alte sugestii încât noi să începem să vorbim aşa cum facem pentru alte semne zodiacale. Ce mai putem întrevedea, ce mai putem întrezări, dar nu cu o şansă foarte mare să se petreacă. Gradul de probabilitate din acest moment al previziunilor noastre este unul restrâns şi particularizat pe cazuri individuale, în funcţie de rezonanţa pe care harta lor personală o are cu cea a acestor tranzite.

Aşadar, pentru unii, atenţie, nu pentru toţi Săgetătorii, se poate vorbi de un moment de slăbiciune trupească sau de oboseală pe 15 ianuarie. Apoi de foarte multe discuţii care ţin de contracte şi parteneriat pe 16 şi 17 ianuarie. O serie de chestiuni de principiu, de negocieri, marcate mai ales de recursul la normă, lege, capitol sau articol, text de hotărâre, de guvern, de ce o fi. Este vorba de o insistentă raportare la cadrul juridic, la legalitate, la normalitate. Apoi, pe 18 şi 19 sunt chestiuni financiare şi băneşti cu oarecare stres, cu îngrijorare, uneori poate cu neputinţă. Dar, înclin să cred că e mai mare spaima decât realitatea. Apoi, în seara zilei de 19 spre 20 ianuarie luna plină care se construieşte pe axa Capricorn-Rac le pune acestor nativi în faţă o alternativă financiară sau o realitate, una nouă, de care trebuie să ţină cont.


CAPRICORN

Am ajuns în faţa uneia dintre cele mai încercate zodii şi a unui semn astrologic despre care noi am vorbit mult şi cu destulă îndreptăţire. Segmentul Capricornului trăieşte un transfer de vibraţie şi de patronaj. Soarele va părăsi în dimineaţa zilei de 20 ianuarie segmentukl lor, va intra în Vărsător. Nu-i nimic rău. Va intra în Casa banilor şi de acolo va aduce fluctuaţii, surprize, noutăţi, încercări, provocări, va aduce succese, va aduce şi cheltuieli neprevăzute, va aduce câştiguri, noi orizonturi, promisiuni, ambalări şi foarte-foarte multă speranţă. Dar aduce şi dinamism, aduce şi motive reale pentru implicarea într-o activitate lucrativă.

Până să treacă Soarele, însă, pe 20 ianuarie, în Vărsător, el, evident, va rămâne începând cu data de 15 ianuarie, în propriul lor semn. Aici, Soarele le va fi un partener pe care noi de multe ori l-am denumit de nădejde. Acum, s-ar putea să nu fie atât de nădejde cât să fie semnificativ, să aibă o conotaţie aparte şi să poarte într-un anume fel rolul de semn de carte, în cartea vieţii lor. Să fie un marcaj. Să se ştie că în această perioadă al lui ianuarie 2011 i s-a întâmplat ceva. Soarele va fi alături de Mercur, chiar dacă nu este vorba de o conjuncţie, este vorba de un patronaj, de o anume subtilă transferare a energiei mercuriene spre Soare şi a energiei solare spre Mercur, de unde şi capacitatea lor de a vorbi, de a înţelege, de a asimila şi de a răspunde relativ corect unor etape de viaţă destul de complicate, dificile sau anevoioase, de trăit, de înţeles ori de acceptat. Nu o dată cei născuţi în Capricorn s-au revoltat împotriva sorţii pe care o au. Se vor nedumeri şi de acum încolo, ce-i cu ei, de ce li se întâmplă atâtea lucruri, de ce trebuie să treacă prin aceste încercări. Să nu uităm că suferinţa sau pedeapsa în viaţă se află în Casa a VII-a a parteneriatului. Pentru unii dintre capricorni această suferinţă vine de la soţ sau soţie. Se ceartă, nu se înţeleg, nu se potrivesc, au probleme sau viaţa unuia dintre ei este atât de complicată încât o face aproape imposibilă şi pe a celuilalt. La un moment dat, dacă lucrurile nu se rezolvă, măcar se simplifică. Dispare uriaşa încărcătură şi provocare care a existat în aceste săptămâni pe semnul Capricornului.

Şi, în sfârşit, lucrurile se termină în forţă. În noaptea de 19 spre 20 ianuarie, când luna plină, cu Soare în Capricorn la 29 de grade, cât pe ce să iasă din semnul lor zodiacal, reuşeşte să o construiască şi să o lase ca un fel de moştenire, ca un testament pentru un an de zile. La anul, pe vremea aceasta, când va fi iar lună plină în Capricorn, vor trage linie şi vor aduna, şi vor vedea cu ce s-au ales de pe urma anului 2011, ce au pierdut, ce au câştigat, unde se află, cât au evoluat sau cu ce s-au îmbogăţit de pe urma acestei experienţe. Eu încă o dată vorbesc mai mult despre călire, despre maturizare, despre stabilizare, despre căpătarea unei consecvenţe şi profunzimi în gândire, a unei seriozităţi în opţiuni şi trăiri. Până la urmă, nimic din tot ceea ce se întâmplă în această săptămână nu este în dezavantajul acestor nativi, chiar dacă nota generală nu este una de veselie. Apoi, ar trebui să subliniem faptul că, intrând în Vărsător, Soarele poate să aducă şi surprize dintre cele mai plăcute. Depinde cât şi cum au muncit, depinde ce experienţă, ce studii au unii dintre nativi.


VĂRSĂTOR

Pentru Vărsători, situaţia care este dezvăluită de contextul astral al săptămânii viitoare, se împarte în două registre. Cel obişnuit sau, să-i spunem inferior, ori deja trăit şi cunoscut, este legat de prezenţa Soarelui în Capricorn, în Casa a XII-a, care a reactivat o serie de suferinţe vechi sau a scos la lumină slăbiciuni trupeşti care ţin de un trecut sau de boli vechi neîngrijite, uitate ori de recidive. Al doilea palier al acestui context astal este legat de trecerea Soarelui în chiar segmentul lor natal. Începând cu 20 ianuarie Vărsătorii sunt vedete şi sunt protejaţi de acest tranzit, care le dă forţă, putere, energie, entuziasm ori îi cheamă în prim-planul vieţii publice, ori le induce în viaţa personală evenimente de prim rang. Să nu uităm însă că pe 16 ianuarie şi Marte intră în zodia Vărsătorului, dând acestui segment de energie cosmică o forţă deosebită. Cu două planete solare, diurne, pozitive şi masculine, Soare şi Marte, se poate spune că avem de-a face cu o forţă uriaşă care este de natură să-i transforme pe vărsători în nişte atleţi ai zodiacului.

Se pot lupta cu vicisitudinile, cu boala, cu nefericirea, cu ei însişi sau cu ceilalţi. Vărsătorii sunt în situaţia de-a face faţă unui stres deosebit tocmai datorită şi protecţiei astrale, cât şi energiei care le este indusă de sus din cosmos. Zile mai puţin fericite ar trebui să fie considerate 20 şi 21, când se anunţă o serie de probleme care ţin de soţ, soţie, partener, viaţă conjugală, sau un răspuns, o trăire, un eveniment, o conotaţie, care presupune un contract, ori un parteneriat. O serie de lucruri nu vor fi atunci pe placul Vărsătorilor. O să-i deranjeze un lucru. O să se simtă jigniţi, umiliţi sau marginalizaţi, ignoraţi ori sacrificaţi. Vor avea senzaţia că nu au făcut tot ce trebuie şi se vor pune pe o adevărată strategie de luptă pentru viitor. Vor începe să întocmească planuri de bătălie, reacţii, contrareacţii, replici, răspunsuri, demersuri şi aşa mai departe. Nu este nimic rău în toate acestea, în final viaţa însăşi este o luptă, ca să spunem şi noi, o uriaşă banalitate. Dar, ca orice uriaşă banalitate, ea este şi un mare adevăr. Viaţa este o luptă şi fără strategie nu faci decât să calci în străchini şi să construieşti prostie după prostie. Prin urmare, faptul că-şi alcătuiesc nişte paşi şi îşi regizează un anume loc în viaţa publică, nu este nimic rău.

Neplăcută este ziua de 19 ianuarie şi mai complicată este noaptea de 19 spre 20. de aceea, toţi cei care au o suferinţă, de indiferent ce rang, de indiferent ce categorie, ar trebui să ţină cont de acest moment astrologic. Organismul lor va fi slăbit, şubrezit, ei vor avea încercări mai mari, mai dureroase sau de mai lungă durată pe corpul fizic. Dacă suferă de ulcer o să-i doară stomacul mai tare decât altădată, crizele vor dura, intoleranţa la alimente va fi mai mare, medicamentele îşi vor face efectul într-un chip restrâns sau aproape deloc, aşa încât vor începe să schimbe medicament după medicament, în speranţa că vor atenua simptomele. Nu sunt indicate manevre chirurgicale, terapii care lezează integritatea organismului şi explorări care presupun un atac, ceea ce se cheamă ... prelevările de probe, mai ales de ţesuturi.

Ziua de 20 ianuarie activează această Casă a VII-a şi, după ce că au fost enervaţi, stresaţi sau sunt în continuare îngrijoraţi de starea lor de sănătate, mai vin şi problemele parteneriale. Este cazul ca aceşti nativi să se controleze din toate punctele de vedere şi să reţină că, deşi secvenţa Capricorn a trecut, deşi au dpăşit şi etapa lunii noi, totuşi organismul lor are nevoie de repaus, îngrijire şi odihnă. Poate că terapiile alternative nu ar fi deloc rău să fie abordate, poate că alte demersuri, cum ar fi sacroterapia, psihoterapia sau demersurile naturiste, să fie conjugate cu un demers coerent al medicinii alopate.


PEŞTI

Importante par să fie pentru Peşti zilele de 20 şi 21 ianuarie, într-un context legat de locul de muncă, de serviciu, nu neapărat bani sau contract, cât postură, relevanţă, rezolvare sau speranţă. Având în vedere că de pe 20 ianuarie Soarele se află în Casa a XII-a, alături de Marte, se pot anticipa o serie de conduite sau de metode. Unii pot să discute în secret, alţii pot să aibă idei tăinuite pe care să nu le exprime, să nu le rostească, să nule pună în aplicare sau să nu le facă cunoscute celorlalţi într-un chip explicit, ci doar voalat, tatonând, încercând sau speculînd o srie de informaţii, care puse cap la cap pot să-i contureze nativului din Peşti o realitate pe care el nu doreşte să o sugereze celor din preajmă, prin niciun cuvând, prin nicio aluzie, prin niciun demers. O serie de lucruri care ţin de meserie rămân ascunse sau rămân foarte bine mascate şi motivate în cine ştie ce demers sau dialog.

Dar, atenţie, zilele de 20 şi 21 ianuarie pot să vină cu un mare stres cardiac pentru o serie de persoane cu suferinţe sau cu slăbiciuni pe axa cardiovasculară, se pot instala nişte crize care să-i alarmeze, de natură să se ducă repede la doctor, nu la sfântu aşteaptă, de natură să cheme salvarea, de natură să intre în panică sau chiar să se interneze în spital. Nu vreau să sperii pe nimeni, impactul este puternic şi contextul nu este favorabil Peştilor. Nu sunt în cel mai bun moment trupesc al existenţei lor. Apoi, cu Marte şi cu Soare în Casa a XII-a, a bolilor lungi şi cronice, se poate vorbi de o încercare majoră, poate chiar una karmică, de aceea organismul lor este unul vulnerabil în faţa tuturor stimulilor, atacurilor şi provocărilor care vin din afară.

Ziua de 21 ianuarie mai rămâne una interesantă, începe să devină determinantă, aproape, pentru Peşti, pentru că Luna realizează un trigon cu planeta Venus şi atunci în relaţia muncă, rang, demnitate, funcţie, putere se poate anticipa un succes personal sau o ameliorare, o normalizare, o atenuare a conflictelor, o ofertă interesantă, un dialog spectaculos sau să se pună baza unor demersuri personale de pe urma cărora nativul să aibă de profitat din punct de vedere moral sau din punct de vedere social. Nu din punct de vedere bănesc, deocamdată banii sunt în expectativă, sunt o chestiune inexistentă pe harta acestora. Atrag atenţia că eclipsa din noaptea de 19 ianuarie va pune în umbră, evident, va eclipsa o serie de relaţii cu prietenii sau va conduce la reevaluarea, la cântărirea unor dialoguri interumane, bazate pe corespondenţă spirituală, prietenie, îngăduinţă sau tandreţe. Şi Casa a V-a este vizată de acest moment astronomic şi astrologic, iar dacă este vorba de relaţia părinţi-copii atunci lucrurile sunt conflictuale. Se pot ivi supărări, înstrăinări, tăceri, ostilitate, refuz, respingere, nedumerire, stupoare sau blocaj. O serie de părinţi încep să nu mai ştie cum să se poarte cu copiii lor, nu mai ştiu ce metodă pedagogică să adopte cu copiii lor, nu mai ştiu cum să se implice sau, dimpotrivă, cum să se extragă dintr-o situaţie care nu i-a condus la succes, mai ales dacă copiii nu mai sunt la vârsta adolescenţei, ci, dimpotrivă, sunt adulţi, care adoptă o atitudine ostilă, refractară, de înstrăinare sau detaşare de orice fel de relaţie firească de familie.


Material complet pe evz.ro/

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
347

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
377

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...