Dulceaţă de ardei iuţi pentru fripturi
Stiri Botosani Monday, 9 September 2013 Actualitate-600g ardei iuti rosii
-400g capia mici
-1 kg de zahăr
-1 litru de oţet
Mod de preparare
1. Ardeii iuţi se spală, se usucă, după care li se scot seminţele şi nervurile. La fel procedăm şi cu ardeii capia. După aceasta îi tăiem în fâşii mici.
2. Oţetul se amestecă cu zahărul şi se pun la fiert aproximativ 30 de minute, până se obţine un sirop potrivit pentru dulceaţă. După ce siropul este gata, adaugăm ardeii şi se continuă fierberea înca 20-30 de minute, până capătă aspect caramelizat şi dulceaţa este "legată". Pentru a ne da seama dacă dulceaţa este "legată" afundăm o linguriţă pe jumătate în siropul din dulceaţă. De pe acesta nu trebuie să cadă mai mult de 3 picături ferme.
3. Se lasă la răcit şi apoi se pune în borcane, de preferat mai mici.
4. Se sterilizează în cuptor, la 180 grade, timp de 10-15 minute.
5. Combinaţia de dulce, iute şi sugestia fină de oţet fac din această dulceaţă o companie excelentă pentru fripturile tocmai scoase din cuptor. Desigur, în funcţie de gusturi şi imaginaţie sunt posibile şi alte asocieri, precum carne fiartă ori înăbuşită, grătar sau omletă.
Atenţionări
1. Operaţia de îndepărtare a seminţelor şi nervurilor ardeilor iuţi poate fi un pic neplăcută, provocând usturime la degete. Pentru a vă proteja, puteţi folosi mănuşi chirurgicale. Dacă nu folosiţi, e indicat să vă spălaţi imediat după finalizarea operaţiunii, cu multă apă şi săpun.
2. Fierbeţi oţetul cu zahărul, într-o încăpere bine aerisită, întrucât atmosfera poate deveni înnăbuşitoare!
SURSA: paradisverde.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Atenție, șoferi! Cod Galben de ceață pentru o parte din județul Botoșani!
Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru o parte din județul Botoșani, valabil până la ora 11:00. Din această cauză, pe drumurile din Hudești, Coțușca, Suharău, Rădăuț...
LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (380)
O SUTĂ DE PAGINI DE ADEVĂRURI David Valentin este perceput ca unul din marii epigramiști ai acestei națiuni. Nu a rămas doar la specia epigramei, o creație care pune î...
Calendar ortodox, 9 noiembrie: Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina; Sf. Mc. Claudiu, Castor, Sempronian şi Nicostrat; Sf. Mc. Onisifor şi Porfirie; Sf. Cuv. Matrona
Părinţii săi, deşi erau foarte săraci, erau nişte creştini devotaţi şi evlavioşi. La Botez a primit numele Anastasie. Pe când avea 20 de ani, povăţuit de Duhul Sfânt, a mers &i...

Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.63 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici