Drumurile naționale din județ, întreținute cu peticiri. Ce se întâmplă cu drumul Botoșani-Târgu Frumos! FOTO

Drumurile naționale din județ, întreținute cu peticiri. Ce se întâmplă cu drumul Botoșani-Târgu Frumos! FOTO
Singura investiție majoră care s-a făcut pe drumurile naționale de pe raza județului Botoșani, în ultimii ani, este drumul Botoșani-Suceava. Într-o țară europeană, normalitatea ar însemna ca toate drumurile să arate ca europeanul care face legătura între cele două județe. Că realitatea este cu totul alta o știu toți cei care circulă pe șoselele județului Botoșani.

Secția Drumuri Naționale are programate, vara aceasta, mai multe lucrări pe sectoarele de drum național de pe raza județului, dar prea puține sunt zonele în care asfaltul proaspăt turnat are mai mulți de câțiva metri pătrați.

Potrivit reprezentanților Secției Drumuri Naționale, se vor executa lucrări de reparații pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, colmatări pe o suprafață de 25.000 de metri liniari și lucrări de burdușire pe o suprafață de 450 de metri pătrați.

Lucrări de întreținere vor fi efectutate pe drumurile Botoșani-Dorohoi, Botoșani-Iași, Botoșani-Ștefănești, Ștefănești-Santa Mare și Botoșani-Manoleasa. Doar peticiri vor fi făcute, adică plombate craterele care pun în pericol siguranța celor care circulă pe aceste șosele.

Lucrările ceva mai de amploare, constând în turnarea unor covoare asfaltice, vor fi făcute pe drumul Cucorăni-Dorohoi, pe o distanță de 14 kilometri și pe o distanță de 2,5 kilometri pe relația Ștefănești-Stânca.

Cei de la Secția Drumuri Naționale au solicitat fonduri în acest an și pentru turnarea de covoare asfaltice pe drumul Botoșani-Săveni, pe o distanță de 20 de kilometri, dar nu se știe încă dacă solicitarea va primi un răspuns favorabil. De asemenea, în această vară vor fi făcute marcaje rutiere pe toate tronsoanele de drum național de pe raza județului.

Cât privește una dintre cele mai importante investiții așteptate în județul Botoșani, în infrastructura rutieră, respectiv reabilitarea și modernizarea drumului Botoșani-Târgu Frumos, aceasta este deocamdată la stadiul de documentație. În luna august se va finaliza reactualizarea studiului de fezabilitate. Nu se știe însă când se va realiza efectiv investiția, întrucât nu au fost alocate fondurile necesare. Potrivit celor de la Drumuri Naționale este posibil ca licitația pentru execuția lucrărilor să fie organizată până la finele acestui an. 

În luna septembrie va fi gata și studiul de fezabilitate pentru drumul de la Manoleasa-Rădăuți Prut, după care va fi organizată licitație pentru proiectare și execuție, pe acest drum urmând a fi turnat asfalt pe o distanță de 35 de kilometri.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
267

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
452

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
138

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...