Infracțiuni în creștere în zona școlilor din Botoșani! Victime au căzut și profesori!

Infracțiuni în creștere în zona școlilor din Botoșani! Victime au căzut și profesori!
Infracțiunile în zona unităților de învățământ din județul Botoșani sunt în creștere, potrivit unei situații realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.

În semestrul al doilea au fost sesizate 26 de infracțiuni, față de 22 câte au fost în semestrul precedent, una ditnre acestea fiind comisă în zona adiacentă a unei unități de învățământ.

Cele mai multe fapte, 18 la număr, au fost comise în mediul urban. Victime au fost 22 de elevi și doi profesori, iar autori 10 elevi și 4 persoane din altă categorie.

Majoritatea faptelor comise în zona unităților de învățămât sunt lovirile sau alte violențe, 12 la număr, și furturile, fiind înregistrate 14 astfel de fapte în al doilea semestru al anului școlar 2015-2016.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean în al doilea semestru au crescut infracțiunile de violență cu 5 cazuri, iar furturile cu un caz.

Infracțiunile de lovire se datorează unor conflicte spontane între elevi, comise pe timpul pauzelor sau la ieșirea de la cursuri, când elevii nu sunt supravegheați de profesori.

Infracțiunile de furt privesc în special telefoanele mobile și se datorează neluării măsurilor corespunzătoare de către elevi și profesori pentru asigurarea securității bunurilor, pe timpul desfășurării orelor de curs, în timpul pauzelor sau sau când aceștia desfășoară activități în afara clasei, cât și a faptului că majoritatea regulamentelor de ordine interioară permit accesul elevilor cu telefoane mobile în incinta unităților școlare. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Silvia Luca, noua actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani

astăzi, 08:49
230

Echipa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani s-a îmbogățit cu o nouă actriță. De la sfârșitul anului trecut, din echipa talentaților actori face parte și actrița Si...

De astăzi se pot vaccina anti-Covid-19 și copiii între 5 și 11 ani

astăzi, 08:35
95

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani începe miercuri. Imunizarea se face în centrele dedicate copiilor cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech, scri...

Românii care nu se vaccinează și-ar putea pierde dreptul de a munci în Germania

astăzi, 08:03
242

România e cunoscută drept una dintre principalele țări care furnizează forță de muncă pentru piața germană, mai ales în cazul muncitorilor sezonieri, dar regulile mult mai stricte...