Două cutremure în această dimineață în România.

Două cutremure în această dimineață în România.

Două cutremure au avut loc luni dimineață, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Primul cutremur a avut loc la graniță cu România, în Bulgaria, la ora 02.27. Cutremurul a avut 2.4 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 5 kilometri.

Cel de-al doilea cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea și s-a produs la ora 03.30. Seismul a avut 2.7 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 93 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești (33km), Panciu (35km), Onești (39km), Tîrgu Ocna (46km), Focșani (48km).

Cel mai mare cutremur în România în ultimele luni a avut loc pe 3 septembrie, cu o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter.

Cutremurele din România sunt văzute însă de specialiști ca un lucru absolut obișnuit și firesc. “Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii. Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, directorul INFP la un post de televiziune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
79

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
119

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...