Doua accidente grave de munca intr-o singura zi!

Inceput de saptamana nefast pentru doi muncitori! Unul si-a pierdut viata, iar celalalt se afla in stare de coma dupa ce au fost victime ale accidentelor petrecute la locul de munca!

Prima victima, in varsta de 55 de ani, din Darabani, era angajata a E.ON Moldova. Accidentul s-a petrecut in localitatea Havarna, in timp ce Ioan C. incerca sa remedieze niste probleme la o linie de tensiune.

Aflat pe stalp, barbatul a fost electrocutat, dupa care s-a prabusit la pamant. Inspectorii de munca vor deschide o ancheta in legatura cu acest caz, pentru a afla in ce imprejurari s-a petrecut incidentul, daca se face cineva vinovat de moartea angajatului, mai ales ca acesta era unul dintre oamenii cu experienta in acest gen de lucrari.

Al doilea accident de munca a avut loc in Botosani. Vantul puternic si vremea nefavorabila, dar si neglijenta, au condus la producerea unui accident extrem de grav, care pune in discutie securitatea tuturor celorlalti tineri care executa lucrari de izolare termica a blocurilor de locuinte.

In aceasta perioada, exista zeci de blocuri in Botosani unde se realizeaza izolatiile termice pe exterior, fara ca cineva sa verifice respectarea normelor de protectie a muncii. Se pare ca tanarul de numai 21 de ani, ranit in aceasta dupa-amiaza, se afla pe o schela, la nivelul etajului doi, fara sa foloseasca centura de siguranta.

Baiatul s-a dezechilibrat si a cazut in gol de la etajul al doilea. Colegii au sunat la 112, la fata locului sosind imediat un echipaj de la Ambulanta. Baiatul a fost transporatat in stare de coma la Urgente, fiind pusa in discutie transferarea lui la Iasi, la Clinica de Neurochirurgie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...