Banii asteptati la Botosani ii incalzesc pe bucuresteni!

Ora exacta se da la Bucuresti, pare sa spuna directorul general al SC Termica SA Botosani! Asta pentru ca, spune Ion Diaconu, desi termoficarea la nivelul intregii tari este aproape in stare falimentara, oficialii din Guvern au preferat sa indrepte 90% din fonduri catre RADET Bucuresti, restul fiind impartit in celelalte orase din tara.

Astfel, din cele 30 de miliarde de lei vechi care urmau sa vina de la Guvern sub forma de subventie la combustibil, bani ce in mod normal ar fi trebuit sa fie alocati in primavara, la Botosani au ajuns doar noua miliarde!

Conducerea societatii de termoficare din Botosani considera ca este o discriminare si ca in aceste conditii e dificil sa mai poata functiona.

In sedinta de Guvern de acum doua saptamani, la nivelul intregii tari au fost repartizate 1650 de miliarde de lei vechi, iar 90% din fonduri au fost dirijate catre RADET Bucuresti. Este clar, ora exacta se da la Bucuresti si singura problema care trebuie rezolvata in Romania este RADET-ul Bucuresti, iar celelalte societati de termoficare sunt niste cantitati neglijabile.Botosaniul, in loc sa primeasca 30 de miliarde, cat reprezenta subventia, a primit in schimb 9 miliarde de lei, suma total insuficianta pentru a ne respecta platile catre furnizorul de gaz si pacura. Acest lucru, influenteaza exercitiul financiar al societatii si daca mai adaugam acele credite angajate in 2003, nu face altceva decat sa ne puna in imposibilitatea de a ne achita datoriile catre bugetul de stat. Nu fac altceva decat sa intarzie plata drepturilor salariale, a precizat directorul general al societatii de termoficare.

In aceste conditii, tinand cont de faptul ca Termica nu a primit toti banii pentru subventia la combustibil restanta si se confrunta cu mari probleme financiare, nu este exclus ca in urmatoarea perioada Petrom Gaz sa sisteze furnizarea gazului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...