Donație din partea Armatei SUA pentru școli din județul Botoșani (video)

Donație din partea Armatei SUA pentru școli din județul Botoșani (video)

Armata Statelor Unite ale Americii (SUA) a donat echipamente sanitare în valoare de circa 10.000 de dolari Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, în vederea distribuirii acestora în unitățile de învățământ din zone defavorizate ale județului. Recepția a avut loc miercuri, autoritățile întâmpinând prezența locotenentului colonel Bradford Stark.

„Am adus ajutor umanitar în judeţul Botoşani din partea Comandamentului European al Forțelor Armate SUA, prin programul de asistenţă umanitară. Articole din acest ajutor umanitar sunt dezinfectanţi, măşti pentru adulţi şi copii, articole de igienă, pe care vă rugăm să ne ajutaţi să le distribuim către şcolile din satele din judeţul Botoşani. Am fi interesați să aflăm dacă aveți propuneri de proiecte viitoare pentru programul nostru. Ne bucurăm să fim astăzi aici”, a afirmat reprezentantul Armatei SUA.

În replică, managerul DSP, medicul Monica Adăscăliței, a sugerat că ar fi o oportunitate ca medici din America să ajute personalul sanitar din Botoșani în tratarea copiilor bolnavi, existând și anterior perioadei pandemice o implicare de peste Ocean pe această linie.

„Vă mulţumim pentru ajutorul acordat şi sper să avem în continuare o colaborare extraordinară pentru că ştiu că dumneavoastră, de-a lungul anilor, aţi sprijinit judeţul Botoşani. Inclusiv am înţeles că, în ultimii ani, au fost şi medici americani care au venit şi au făcut activitate pro bono pentru copiii cu probleme de sănătate la Spitalul de Pediatrie şi ne-am bucura dacă s-ar putea, după pandemie, să îi readucem la noi, pentru a ne sprijni în activitatea medicală”, s-a adresat Adăscăliţei oficialului american.

Armata SUA a mai sprijinit județul Botoșani în reabilitarea școlilor din localitățile Racovăţ, Avrămeni şi Sărata.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta