Doi pensionari din Botoşani mai au nevoie de 738 de ani pentru a achita creditul pe care l-au făcut la bancă!

Doi botoşăneni, membri ai aceleiaşi familii, nu vor mai primi integral pensia toată viaţa, din cauza datoriilor pe care le au către o unitate bancară. Din pensiile de câte 1.500 lei, celor doi li se opreşte lunar o treime din suma cuvenită.

Reprezentaţii Casei Judeţene de Pensii au primit o înştiinţare de la un executor judecătoresc pentru a fi instituite popriri pe pensiile celor două persoane, acestea datorând suma exorbitantă de 4 milioane de lei către o bancă, după ce, cel mai probabil, au făcut împrumutul pe o societate comercială.

Cei doi pensionari au, împreună, venituri lunare din pensii de doar 1.500 de lei.

Lunar, acestora li se va reţine o treime din pensie.

"Au primit amândoi pentru acelaşi credit o poprire de 4 milioane RON, dupa calculele noastre se va recupera în 738 de ani. Fiind o singură poprire, le opresc doar o treime din pensie. Probabil ca acel credit este luat în numele unei societăţi comerciale, unde au fost coplătitori ori administratori", a spus directorul CJP, Marius Budăi.

Nu este un caz singular în judeţul Botoşani.

În cazul unui pensionar de 70 de ani, care are datorii de 7 milioane de lei, după ce a făcut trei contracte de creditare, i se reţine de asemenea o anumită sumă din pensie, banii urmând a fi recuperaţi în 708 ani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...

Razie de amploare în zonele ”fierbinți” din Botoșani! Două persoane băgate după gratii, amenzi de peste 20.000 de lei! (Foto)

astăzi, 10:57

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  ...