Disponibilizatii de la stat risca sa ramana fara salarii compensatorii

Disponibilizatii de la stat risca sa ramana fara salarii compensatorii
Guvernul pregateste o modificare legislativa prin care salariile compensatorii ar putea fi primite doar de persoanele care au fost date afara din companiile care au concediat mai mult de 1.000 de angajati.

Guvernul vrea sa modifice OUG 36/2013, care reglementeaza acordarea platilor compensatorii pentru persoanele disponibilizate din companiile de stat.

Prin modificare, mii de oameni ar putea fi dati afara de la serviciu, fara sa primeasca vreun leu drept compensatii. Guvernul si-a propus sa disponibilizeze 10.500 de persoane pana in anul 2018.

De exemplu, 15 companii, doar din domeniul energiei, vor trebui sa concedieze angajati, insa majoritatea nu vor primi plati salarii compensatorii intrucat numarul persoanelor disponibilizate nu ating pragul de 1000, desi in unele cazuri este vorba de cateva sute de oameni. Astfel, la Hidroelectrica vor fi concediate 600 de persoane, iar la Hidroserv 300, potrivit rtv.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
22

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
35

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
234

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...