Directorul DSPSA: Doar anul acesta au fost la Cornișa aproximativ 60.000 de oameni

Directorul DSPSA: Doar anul acesta au fost la Cornișa aproximativ 60.000 de oameni

Pandemia a dat peste cap încasările din zona de agrement de la Cornișa.

Inaugurată în anul 2019, activitatea din parcul Regional de agrement Turistic și Sportiv Cornișa a avut de suferit, zona de agrement fiind închisă mai multe luni la rând.

Eugen Țurcanu, directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) Botoșani, a declarat miercuri, în cadrul emisiunii Invitatul de la Știri, că de la începutul anului și până la 1 iunie 2021, data la care s-au ridicat o parte dintre restricții, în conturile parcului de agrement Cornișa au intrat sume extrem de mici.

„Piscina interioară a fost închisă până la 1 iunie. Din ianuarie până la această dată, nu au fost decât cursuri de înot și au fost câțiva sportivi de performanță care au fost primiți acolo. În acea perioadă au fost niște încasări de toată jena, 50-100 lei/zi”.

Directorul instituției afirmă că de când s-au ridicat restricțiile cu privire la piscine, Cornișa funcționează la 70% din capacitate, atât la interior cât și la exterior, reușind să vină cu un plus de dinamism în această zonă turistică a României și să fie o atracție pentru locuitorii județului Botoșani dar mai ales al județelor vecine.

„Mare bucurie pentru noi că reușim sa aducem oameni din județele limitrofe. Ușor, ușor am reușit să ne creăm clienții noștri și să ne așezăm în piață așa cum am sperat”, spune Eugen Țurcanu.

 De la începutul anului și până în prezent, Cornișa a avut încasări de aproximativ 2 milioane de lei.

„Noi dorim anul acesta să depășim măcar cu 20% încasările de anul trecut, să depășim suma de 3 milioane de lei”, a declarat directorul DSPSA Botoșani.

Datele centralizate arată că anul acesta au fost la Cornișa peste 62.000 de persoane.

„Până la acest moment, la piscină au fost aproximativ 40.000 de persoane, la patinoar, din luna ianuarie până în luna martie  au fost peste 10.000 de clienți, la terenul de sport aproximativ 7000 de oameni, iar  la Amfiteatru au fost 2800 de persoane, mai puține față de anul trecut pentru că s-au deschis sălile de spectacol”, a precizat Eugen Țurcanu.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta