Botoșănenii cu abonament, „uitați” în stațiile de maxi-taxi din municipiu

Botoșănenii cu abonament, „uitați” în stațiile de maxi-taxi din municipiu

Mai mulți cetățeni se plâng de comportamentul ostil al conducătorilor auto de maxi – taxi din Botoșani care aparțin societății comerciale „Microbuzul”.

Aceștia susțin că unii șoferi vorbesc urât cu călătorii și de multe ori sunt uitați intenționat în stațiile de maxi-taxi pentru că au abonament și beneficiază de gratuitate.

În ultimii ani, numeroși pensionari din Botoșani au sesizat comportamentul necivilizat al unor șoferi de pe mașinile care circulă în regim de maxi-taxi, acuzând că aceștia au un vocabular neadecvat sau că iau călători peste limita admisă de lege.

Mai mult, în urmă cu câteva zile, pe rețelele de socializare, botoșănenii s-au plâns că sunt uitați intenționat în stațiile de călători, cu toate că pensionarii beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport ale societății „Microbuzul”.

O altă întâmplare azi (nr. miercuri, 4 august) cu un șofer de maxi-taxi 3 care nu a oprit în stația Bucovina, pe sensul de mers Capăt 1 - Spital județean. În această după-amiază, am primit mesaj de la o persoană care are abonament pe maxi-taxi declarând că este nemulțumită de unii șoferi de pe maxi-taxi 3 care nu opresc în stație atunci când vede o persoană cu abonament. Cetățeanul este nevoit să meargă doar pe jos, sau uneori cu autobuzele 101 și 102, renunțând la abonamentul de pe maxi-taxi. Este de neacceptat că unii șoferi să nu oprească în stații când văd un pensionar sau o persoană cu abonament. Nu știu ce părere ar avea dl patron Bălan de la firma Microbuzul de această postare. P.S. Cred că ar trebui un protest din partea pensionarilor și al persoanelor cu abonament care au fost "uitați" de șoferi în stație indiferent în ce zonă.”, este mesajul transmis de un botoșănean.

În replică, mai mulți botoșăneni au reacționat, în special cei care au trecut printr-o situație asemănătoare sau au avut experiențe neplăcute cu șoferii de pe maxi-taxi.

„Ce m-aș bucura dacă s-ar face un protest pe această problemă. Protest împotriva șoferilor care nu opresc în stații așa cum fac autobuzele sau tramvaiele și pentru comportamentul lor neadecvat față de unii pensionari fără motiv întemeiat. Exclud varianta purtarea măștii în mijlocul de transport.”, spune un botoșănean.

„Daca ar fi numai vorbitul urât cu călătorii, dar în momentul când urcă două persoane cu abonament și nu urcă nicio persoană care să cumpere bilet, șoferul  pleacă în așa fel din stație încât îi vezi pe călători căzuți pe culoare dacă nu reușesc să găsească  imediat loc pe scaun. Am văzut multe cazuri de acest fel. De ce devin șoferi nervoși în momentul când văd că urca pensionari în microbuz? Poate vede și d-nul Bălan mesajele și încearcă să facă ordine la această societate. Sa le explice salariaților că toți călătorii trebuie tratați la fel.”, mărturisește un alt cetățean.

 

 

Spune-ne opinia ta