Directorii risca diminuarea calificativului anual, profesori cercetati disciplinar la Grupului Scolar "Alexandru cel Bun"

Directorii risca diminuarea calificativului anual, profesori cercetati disciplinar la Grupului Scolar "Alexandru cel Bun"

 Alexandra Hrincescu  

Comisia formata din cinci inspectori din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean, constituita pentru a face o ancheta administrativa la Grupul Scolar "Alexandru cel Bun", a constatat ca cele sesizate de catre profesoara de limba romana se confirma partial.

Profesorul de limba romana, Simona Chis, sustine ca unul dintre elevii de la seral a avut mediile incheiate, la cinci discipline, de catre un alt profesor, nu de catre fiecare cadru didactic titular la respectivele materii.

Acest lucru i-ar fi permis elevului sa sustina examenul de bacalaureat, anul trecut, in sesiunea din vara.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, in urma anchetei efectuate de catre inspectorii scolari, in baza declaratiilor luate de la profesori, reiese ca la o singura disciplina, respectiv economie aplicata, media nu a fost incheiata de catre profesorul care preda la clasa respetiva.

"La examenul de bacalaureat, elevul a fost inscris conform metodologiei, avand situatia incheiata la toate disciplinele. La limba romana, trei medii anuale la trei elevi, printre care si elevul respectiv, au fost incheiate de catre profesorul Axinciuc Oana, profesor la clasa pana la data de 12 aprilie 2011. ISJ va solicita ca la nivel de unitate sa se faca o comisie interna care sa cerceteze daca acest lucru a fost conform regulamentului. La disciplina economie, profesorul Pavel declara in scris  ca nu a incheiat mediile elevului", a declarat Alexandra Hrincescu, inspector scolar in cadrul ISJ.

Cei din conducerea Inspectoratului Scolar Judetean sustin ca nu poate fi acuzata conducerea Grupului Scolar "Alexandru cel Bun" de complicitate, fiind vorba despre o neatentie.

"S-au constatat neatentii din partea conducerii unitatii de invatamant, si tin sa declar in mod public ca e catusi de departe de noi, ca Inspectorat Scolar, sa ii banuim pe cei doi directori de complicitate. A fost vorba de o neatentie, dar sub directori este vorba clar de niste nereguli, inclusiv ale doamnei profesor Chis, cea care a sesizat si care a acceptat ca situatia scolara la materia dumneai sa fie incheiata de profesoara care avusese ore pana la ea, la acea disciplina, este si vina profesoarei care nemaipredand a incheiat situatia. Este si vina fostei diriginte, care acum este la pensie, care nu a organizat acel Consiliu al clasei, in care trebuia sa se discute situatia incheierii mediilor", a spus Daniel Botezatu.

Raportul de control va fi trimis si Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani, care deja s-a autosesizat in acest caz si efectueaza cercetari, fata de autori necunoscuti, sub aspectul
savarsirii infractiunii de fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

De asemenea, ISJ a solicitat conducerii unitatii de invatamant declansarea unei anchete disciplinare.

Directorii Grupului Scolar "Alexandru cel Bun" risca diminuarea calificativului anual.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
532

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
216

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...