„Din partea PSD la Consiliul Judeţean va candida Costică Macaleţi”. Vezi cine spune asta!

Încetarea mandatului preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, în urma unui ordin emis de prefectul Costică Macaleţi, a stârnit numeroase comentarii, mai ales în spaţiul virtual.

Unul dintre cei care au făcut anumite remarci legate de acest subiect este şi Marius Oroşanu, liderul Cartel Alfa Botoşani.

Într-o postare pe contul său de pe Facebook, Oroşanu crede că Florin Ţurcanu se va descurca fără probleme chiar şi dacă nu mai este la conducerea Consiliului Judeţean, şi consideră că ordinul semnat de prefect are de fapt alte dedesubturi.

Marius Oroşanu mai notează că, în cazul în care s-ar organiza alegeri în acest an pentru şefia Consiliului Judeţean, candidat din partea PSD ar fi chiar cel care a semnat ordinul de încetare a mandatului lui Ţurcanu.

Redăm mai jos postarea lui Marius Oroşanu de pe Facebook:

"Am scris de mai multe ori despre Florin Turcanu si mi-am permis sa imi spun punctul de vedere atat in ceea ce priveste situatia lui statutara in cadrul PNL (ca lider de partid), cat si in ceea ce priveste situatia juridica a presedintelui CJ Botosani. I-am spus inainte de procesul de la Curtea de Apel Suceava ca va fi condamnat (contrar sustinerilor ferme ale avocatilor sai), am scris ulterior ca prefectul este obligat sa emita ordinul prin care constata incetarea de drept a mandatului presedintelui CJ Botosani. De retinut nuanta: prefectul nu l-a demis pe Florin Turcanu, ci doar a emis un ordin de constatare a incetarii de drept. De ce a facut atat de tarziu acest lucru? Nu cred in explicatia oficiala, ci apreciz ca probabil a fost o intelegere intre ei (explicita sau tacita), aspect care nu va fi recunoscut cu siguranta de cei doi (cel putin nu in perioada imediata).

Nu stiu daca Florin Turcanu va ajunge in conducerea Nova ApaServ (este tentanta pozitia!), nu stiu daca va reveni in mediul privat, dar stiu ca se va descurca si nu trebuie sa ii plangem de mila. Are abilitatile sa se descurce, dupa cum are si multe persoane pe care le-a ajutat sa ajunga in pozitii pe care nu le meritau sau pe care, desi le meritau, nu aveau niciodata sanse sa le obtina fara sprijinul direct al lui Florin Turcanu. Probabil una/unele dintre aceste persoane ii vor intoarce favorul cat de curand.

In ceea ce priveste activitatea la nivelul CJ Botosani, cred ca aceasta nu va avea de suferit. Florin Turcanu oricum delegase aproape toate atributiile, asa ca nu va fi o mare problema pentru actualii vicepresedinti sa conduca institutia. Indraznesc sa spun ca acum lucrurile vor merge chiar mai bine, vor fi mai rapid solutionate anumite probleme, eliminandu-se timpii pentru avizul verbal al sefului de pana acum. Probabil Sorescu si Achitei isi vor imparti mai exact sarcinile si responsabilitatile, evitand dubla semnatura (inutila in multe cazuri). In plus, secretarul judetului constituie un punct de sprijin pentru orice executiv al CJ.

Ramane o mica-mare problema: pe cine va alege plenul CJ ca presedinte interimar? Isi va incorda muschii Florin Turcanu pentru a dovedi ca inca detine puterea? Va face compromisuri pentru a-i fi lui mai bine? Isi va negocia viitorul sau statutul? Parerea mea este ca pe termen mediu si lung Florin Turcanu nu va conta in politica si/sau in administratia botosaneana, dar pe termen scurt cred ca nu trebuie neglijata puterea sa! De urmarit!

Ramane interesant de urmarit si daca se vor organiza anul acesta alegeri pentru functia de Presedinte al Consiliului Judetean Botosani (am mari retineri, desi legal asa ar fi!). Daca da, foarte interesant va fi de urmarit ce candidati vor arunca in lupta principalele partide. Variantele optime ale PSD sunt indisponibile acum, deoarece nici Doina Federovici nu doreste sa renunte acum la mandatul de senator, nici Costica Macaleti (independent, dar fost si viitor membru PSD) nu ar vrea sa renunte la fotoliul de prefect, cu exceptia situatiei in care schimbarea guvernului devine iminenta. Intuitia mea spune totusi ca, dupa o amanare de cateva saptamani/luni a deciziei de organizare a alegerilor, acestea se vor organiza, iar din partea PSD va candida Costica Macaleti"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean s-a îmbătat și a încercat să-și taie venele în piața din Fălticeni!

astăzi, 08:00

Printr-un apel la 112, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat și-a tăiat venele de la antebrațe în piața centrală din municipiul Fălticeni. La fața locului ...

Plăcintele de la Botoșani i-au cucerit pe bucureșteni la festivalul de produse tradiționale! (Foto)

astăzi, 07:45

Este vremea mustului servit cu plăcinte și pastramă. Iar târgurile unde oaspeții regăsesc aromele toamnei atrag tot mai mulți producători. Grătarele și cuptoarele s-au încins ...

30 septembrie pe Știri Botoșani. Gura deputatului adevăr grăiește, angajații Gărzii Financiare în preaviz și sute de credincioși l-au condus pe ultimul drum pe preotul Ionuț!

astăzi, 07:30

30 septembrie 2008 Scandal in Consiliul Judetean: Contac il acuza pe Tabuleac, pedelistii solicita demisia conducerii DJDP Consilierul judetean Cristian Achitei a cerut marti demisia conducerii ...