Din aprilie, sanatatea costa mai mult

Din aprilie, sanatatea costa mai mult
Din aprilie, o parte dintre medici vor avea venituri oficiale mai mici, iar pacientii ar putea fi pusi in situatia sa-si plateasca singuri tratamentele si anumite investigatii.

In sanatate, criza va veni din luna aprilie, cand bugetul repartizat pentru acest an intra in vigoare. Fondurile vor fi mai mici in medicina de familie (-15%), dar si in spitale (-12%), doar pentru medicamente bugetul repartizat fiind putin mai mare (+5%).

In primul trimestru din acest an, bugetul repartizat in sistemul public de sanatate a fost similar celui de anul trecut. Din aprilie, insa, intra in vigoare noul buget care va aduce diminuari importante de venituri in reteaua de baza care se ocupa de sanatatea romanilor: medicina de familie si spitalele.

Desi bugetul spitalelor va fi cu 12% mai mic decat anul trecut, dupa cum arata date furnizate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, managerii sustin ca nu este un capat de tara si ca vor reusi sa se mentina pe linia de plutire. Multi se bazeaza si pe veniturile care vor veni de la primarie, odata cu subordonarea fata de aceasta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
189

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
148

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1182

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...