La Botosani, criza ofileste afacerile cu flori!

La Botosani, criza ofileste afacerile cu flori!
Criza loveste si floraresele, chiar daca luna martie era, prin excelenta, cea mai buna perioada din an!

Elena Turcitu, o ieseanca stabilita de multa vreme in Botosani, are 62 de ani. 40 ani din viata si i-a petrecut vanzand flori menite sa incalzeasca sufletul botosanenilor.

In prezent a ajuns sa munceasca numai cat spre a-si asigura traiul de azi pe maine.

Simtim criza, ca vedem lumea amarata cum se uita doar, si nu cumpara. Omul de-ar avea macar ce sa puna si el oleaca de mancare pe masa! Fara flori se poate trai, dar fara mancare nu se poate. De unde luam noi florile se scumpesc, dar cand te uiti ca nu se vinde, nu trebuie sa dai macar cat de cat? Sa ramai de tot pierdut? Asteptam si noi mai bine, dar Dumnezeu stie ce va mai fi, spune Elena Turcitu.

La Botosani, cel putin la piata, pretul la flori a stagnat. In schimb, spune femeia, atunci cand face comanda la Bacau, pentru a i se trimite flori tocmai din Olanda, o costa scump.

Eu, florile le-am dat tot cum le-am dat si pana acum. Cred ca asa va fi si de 8 Martie. Dupa cum e lumea necajita, fiecare se lasa, se invarteste sa ia o floare si trebuie sa ii lasi. Iesim in pierdere. Cat se rupe, cat se mai usuca, cat mai lasi mai ieftin. Nici nu iesi la banii pe care ii dai pe ele. Chiria e scumpa, ambalajul la fel. Dar ce sa fac daca asa m-a prins timpul si eu de altceva nu mai pot sa ma apuc. Sincer, sunt in etate, nu mai am putere sa ma duc in alta parte si aici muncesc ca sa ma intretin de azi pe maine, a mai adaugat comercianta.

Una peste alta, botosanenii cumpara totusi flori, dar nu se arunca dupa scumpatati. Cele mai cautate sunt zambilele, mai putin lalelele si freziile.

Restul nu au deloc cautare, ca ustura rau la buzunare. Un buchet de zambile ajunge la 2 - 2,5 lei, in functie de talentul fiecaruia de negociator, frezia la 2,5 - 3 lei firul, lalele la 2 - 2,5 lei firul, trandafirul 4 - 5 lei, garoafele 1 - 1,2 lei, crinul 15 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
3

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...

(A) Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu anunță cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră

astăzi, 13:24
44

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează în zilele de 25 și 26 mai 2024 cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră.Evenimentul se organizează d...

La mulți ani, Loredana Toma! Sportiva de AUR din Botoșani care va lupta la JO de la Paris (Foto)

astăzi, 13:14
17

Născută pe 10 mai 1995, în Ibănești, județul Botoșani, Loredana Toma are în palmares patru titluri europene și două mondiale la haltere și este una dintre piesele de bază ale lot...