Diabetul si dorul de parinti i-au curmat zilele, la doar 14 ani!

Diabetul si dorul de parinti i-au curmat zilele, la doar 14 ani!

 Spitalul de Pediatrie Botosani  

Copilul decedat in urma cu cateva zile la Spitalul de Pediatrie Botosani a fost nu numai victima diabetului de care suferea de mai mult timp, dar si a propriei familii!

Faptul ca locuia cu bunica, o batrana care nu a luat in serios simptomele si, mai ales, nu a vrut sa isi ingrijoreze fiica cu privire la starea baiatului, dar si inconstienta parintilor, care au ramas in strainatate, la munca, desi stiau de boala de care sufera copilul lor, dar si o viroza respiratorie, se pare ca i-au grabit sfarsitul baiatului.

Baiatul manifesta de mai mult timp simptomele unui diabet zaharat clasic, insa nu a fost dus la medic din lipsa de cunostinte medicale din partea bunicii. Sambata, copilul in varsta de 14 ani a fost adus la Spitalul de Pediatrie in stare deosebit de grava.

A fost internat rapid pe sectia de terapie intensiva si s-a trecut la stabilizarea lui si stabilirea unui diagnostic de certitudine, insa nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui.

Din declaratiile bunicii, a reiesit ca baiatul consuma peste 5 litri de apa pe zi. Potrivit analizelor de la spital, copilul avea o glicemie de sub 6 miligrame la 100 de mililitri de sange, in conditiile in care parametrii normali la o analiza de laborator trebuie sa fie intre 111 si 135 de miligrame la 100 de mililitri.

Pentru ca un factor determinant la diabet este factorul stres, iar copilul era chinuit de faptul ca parintii erau departe de el, medicii ii acuza pe parinti de decesul propriului lor copil. In urma necropsiei, coma diabetica pare sa fi fost declansata de o banala viroza.

Medicii spun ca baiatul avusese de aproximativ doua luni simptomele clasice ale acestei boli, dar nu s-au efectuat analize medicale, iar baiatul nu a fost implicat in programul de evaluare a starii de sanatate.

"Parintii nu sufera de diabet, ca sa putem spune ca a fost o mostenire genetica. Este un fapt stiut ca stresul este un factor important, iar faptul ca baiatul era departe de parinti a constituit un stres foarte mare, desi uneori cei din jur nici nu realizeaza acest lucru. Efectul devastator al bolii a fost declansat, se pare, de o banala viroza respiratorie, care l-a adus pe baiat in coma diabetica", au precizat cadrele medicale ale Spitalului de Copii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
29

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
26

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
26

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...