DESHUMARE la Copălău! Vezi ce caută procurorii! FOTO

DESHUMARE la Copălău! Vezi ce caută procurorii! FOTO
Ancheta desfăşurată de procurorii ieşeni în cazul a doi medici de la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi, acuzaţi că ar fi extras 89 de eprubete cu lichid cefalo-rahidian de la opt pacienţi, fără acordul acestora, patru dintre ei decedând ulterior, se extinde şi la Botoşani.

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din localitatea Copălău, care a decedat în luna iulie a anului trecut, şi care a fost pacientul unuia dintre medici, a fost exhumat luni dimineaţă, în prezenţa procurorilor.

Potrivit unor surse neoficiale, anchetatorii vor să ridice o serie de probe ADN şi să vadă dacă, în acest caz, decesul botoşăneanului are legătură cu puncţiile făcute de cei doi medici. Barbatul a ajuns la spitalul din Iasi in urma unei cazaturi, suferind un traumatism la coloana. Botosaneanul a stat trei saptamani in spital, dar la cateva zile dupa externare a murit.

Conducerea Spitalului de Neurochirurgie Iaşi a depus o plângere penală pentru ucidere din culpă în cazul celor doi medici, pe care îi acuză că ar fi extras 89 de eprubete cu lichid cefalo-rahidian de la opt pacienţi, fără acordul acestora. În acest caz, conducerea Spitalului de Neurochirurgie Iaşi a sesizat şi Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor.

Potrivit conducerii Spitalulului Clinic de Neurochirurgie "Nicolae Oblu" din Iaşi, 89 de eprubete cu lichid cefalo-rahidian prelevat de la opt pacienţi au fost găsite, în luna august 2014, într-un frigider dintr-un salon al unităţii sanitare.

Ancheta este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Citeşte AICI mai multe despre scandalul de la spitalul din Iaşi!

 








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plecat la petrecere în prima zi de Paști și de atunci nu se mai știe nimic de ea! (Foto)

astăzi, 07:08
32

Tudosa Andreea Maria s-a născut în Spania, dar domiciliază în Bajura, județul Botoșani.Andreea Maria are 160 cm, greutate 50 kg, tipul atletic.”Pe 5 mai 2024, a pleca...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Proroc Isaia; Sfântul Mucenic Hristofor

astăzi, 06:48
23

Sfântul Proroc Isaia a fost cel dintâi dintre marii Proroci ai Vechiului Testament. El a trăit pe vremea regilor Ahaz (735-715 î.Hr.) şi Ezechia (715-687 î.Hr.), cu mai mult ...

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
135

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...