Vicepreşedinte CJ, despre banii daţi de Guvern primăriilor: "Este o împărţire socialistă"

Vicepreşedinte CJ, despre banii daţi de Guvern primăriilor: "Este o împărţire socialistă"
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, a criticat modul în care Guvernul a repartizat fondurile către unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Botoşani.

Sorescu susţine că “este o împărţire socialistă făcută de un Guvern socialist".

Potrivit vicepreşedintelui CJ, avantajate de repartizarea făcută de Guvern sunt comunele mici, în timp ce cele mari vor trebui să găsească fonduri pentru a funcţiona.
 
Acesta a dat exemplul comunei Ungureni care anul trecut a primit 27 de miliarde de lei vechi, iar anul acesta doar 4 miliarde.

“Până acum erau comentarii că se făceau pe criterii politice la nivelul Consiliului Judeţean, acum lucru acesta şi l-a asumat Guvernul prin repartizare. Nu face altceva decât să îi pună într-o situaţie mai mult decât favorabilă pe cei mici, comunele mici şi vor fi comune care nici nu ştiu cum o să cheltuie banii, iar cei mari săracii trebuie să găsească soluţii să îşi adune toate veniturile să încaseze. Singurul lucru bun este că îi obligă pe cei care au venituri să îşi adune toate veniturile proprii, că se ţine cont de gradul de încasare, cu alte cuvinte să completeze suma pe care a dat-o Guvernul cu venituri proprii", a declarat Gheorghe Sorescu.

Citeşte  şi Vezi câţi bani a primit fiecare primărie din judeţul Botoşani, de la Guvern! DOCUMENT

 

Spune-ne opinia ta