Mii de botoşăneni aşteptaţi la sediul CJAS să ridice cardul de sănătate!

Mii de botoşăneni aşteptaţi la sediul CJAS să ridice cardul de sănătate!
Botoşănenii care sunt asiguraţi în sistemul naţional de asigurări de sănătate şi care nici până la această dată nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate sunt aşteptaţi la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a-l ridica.

Potrivit lui Costel Lupaşcu, preşedintele CJAS Botoşani, la această dată mai sunt circa 5.000 de carduri care nu au fost ridicate de către beneficiari.

“Cetăţenii care nu au ridicat sau nu au primit cardul de sănătate sunt rugaţi  să vină la sediul CJAS pentru a ridica cardurile de sănătate, cetăţenii care ştiu că trebuie să ridice acest card. În momentul în care va fi funcţional doar sistemul cardului naţional de sănătate atunci toţi asiguraţii vor trebui să se prezinte la furnizori doar cu cardul, pentru că nu vor putea beneficia de servicii medicale gratuite decât în baza cardului şi de asta e important să îl aibă", a precizat Costel Lupaşcu.

În cazul persoanelor care devin asigurate după tipărirea cardurilor, acestea vor trebui să meargă la CJAS să facă o cerere şi vor primi un înlocuitor de card, o adeverinţă, care va ţine locul cardului, până în momentul în care acesta va fi tipărit.

Reprezentanţii CJAS vor organiza în perioada următoare şi o serie de întâlniri cu furnizorii de servicii medicale din judeţ.

“Este un proiect bun, un proiect foarte important, din punctul meu de vedere, e menit a limita sifonările din sistem", a menţionat preşedintele CJAS Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta