Descinderi ale mascatilor in Vama Stanca! - FOTO

Descinderi ale mascatilor in Vama Stanca! - FOTO
"Nu miscati!", "Stati pe loc!", sunt cuvinte care au rasunat in aceasta dimineata in Punctul de Trecere a Frontierei Stanca-Costesti, creand emotii mari pentru angajati, dar si pentru cetatenii aflati in vama! Mascatii din echipele de interventie ale Politiei de Frontiera au descins la primele ore, dar... nu au avut catuse! 

Daca angajatii din Vama aveau oarece banuieli cu privire la "descinderile" programate pe 8 martie, cetatenii simpli au avut parte de adrenalina pana cand s-au lamurit despre ce este vorba: mascatii au impartit flori!

"Le aratam ca suntem si noi oameni si mascatii pot sa ma faca si altceva, nu neaparat sa vina cu catuse. Colegele noastre de la Stanca merita flori, nu merita sa vina mascatii sa le ridice. De regula, oricine vede mascati, chiar si care nu este din sistem, are emotii, ideea a fost sa ii surprindem intr-un mod placut si sa vada ca mascatii pot sa vina si cu flori", a declarat Minodora Racnea, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Botosani.



Mascatii spun ca aceasta actiune le-a facut o mare placere, sperand in acelasi timp ca nu le-au speriat prea tare pe doamnele si domnisoarele aflate in vama in aceasta dimineata.

"A fost o interventie mai speciala astazi, am impartit flori doamnelor si domnisoarelor care au trecut prin punct, dar si colegelor noastre de la Politia de Frontiera si de la Vama. Am vrut sa le uram o primavara frumoasa, sa vada ca Politia de Frontiera poate sa faca si altceva decat actiunile de zi cu zi. Avem si noi mame, sotii si fiice si e frumos ca intr-o asemenea zi sa le oferim o mica atentie. Speram ca nu le-am speriat", unul dintre cei trei mascati.



Doamnele care se pregateau sa treaca granita au recunoscut ca au trecut prin mari emotii, mai ales in contextul descinderilor din vami care s-au desfasurat in ultima luna.

"Nu m-am asteptat la o asmenea surpriza, a fost frumos din partea lor, desi cand am vazut mascatii, vazand ce s-a intamplat pe la televizor, am crezut ca au ajuns si la noi", a spus o femeie care se pregatea sa treaca granita pentru a ajunge acasa, in Republica Moldova.




 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
69

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

Marţi, 30 Aprilie 2024
100

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

Marţi, 30 Aprilie 2024
92

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...