Boc vrea sa desfiinteze Vama si Garda Financiara. Basescu le mai da o sansa!

Boc vrea sa desfiinteze Vama si Garda Financiara. Basescu le mai da o sansa!
Daca premierul Emil Boc pune piciorul in prag si vrea sa desfiinteze Garda Financiara si Autoritatea Vamilor, iar atributiile acestora sa le "predea" Fiscului, presedintele Basescu le mai da o sansa... pana la sarbatorile de iarna.

Presedintele Basescu spune ca "ar mai da o sansa Garzii Financiare si ANV, pe care le-ar mentine pana la 31 decembrie pentru a da proba capacitatii lor de a avea o activitate eficienta, el precizand ca atunci cand o institutie merge prost nu o desfiintezi, ci o faci sa functioneze", scrie incont.ro.

Conform unui proiect de hotarare, Guvernul va desfiinta Garda Financiara si Autoritatea Vamilor, iar atributiile acestora vor fi preluate de ANAF, a carei activitate va fi structurata pe colectarea si administrarea veniturilor bugetare, inspectia fiscala, operatiuni vamale, operatiuni de garda financiara si structuri suport.

Prezent luni la bilantul Ministerului Public, seful statului a spus ca nu stie daca va fi "partizantul" acestui proiect, adaugand ca va trebui sa vada toate argumentele.

Evaziunea, ce facem cu evaziunea?

Seful statului a precizat ca in CSAT s-a stabilit ca evaziunea a devenit o vulnerabilitate la adresa securitatii nationale. "Batalia cu evaziunea fiscala si evazionistii trebuie sa continue tot mai apasat, mai fara menajamente", a spus Basescu, aratand ca nimic nu slabeste mai mult un stat decat diminuarea resurselor financiare la care are dreptul.

Presedintele a subliniat ca nu doreste sa insinueze nimic, insa are informatia ca unele dosare sunt blocate la procuror. "Am informatia, nu proba ca se intampla cu rea intentie", a adaugat el.

Presedintele a atras atentia ca "dosarele, mai ales cele de evaziune fiscala", trebuie sa fie transmise instantei cat mai repede, astfel incat statul sa-si poata recupera la randul sau cat mai repede paguba suferita.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
272

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
421

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
562

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...