Deplasarea pentru eliberarea documentelor de identitate, de înmatriculare, a paşapoartelor şi a permiselor de conducere, nu constituie încălcare a interdicţiilor

Deplasarea pentru eliberarea documentelor de identitate, de înmatriculare, a paşapoartelor şi a permiselor de conducere, nu constituie încălcare a interdicţiilor

Cetățenii se vor putea deplasa fără a încălca interdicţiile în cazul în care vor avea nevoie să apeleze la serviciile  publice specializate pe eliberarea documentelor de identitate, de înmatriculare, precum şi a paşapoartelor şi permiselor de conducere.

Anunțul a fost făcut de Cancelaria Prefectului de la Botoșani care a precizat că informația a fost transmisă de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, care și-a propus să nu lase cetăţenii fără accesul la serviciile publice specializate pe eliberarea documentelor de identitate, de înmatriculare, precum şi a paşapoartelor şi permiselor de conducere, în cazurile în care cifrele de incidenţă sar de pragurile de alertă.

“Scopul deplasărilor va trebui însă dovedit în temeiul unor documente ce atestă programarea la serviciile publice sau urgenţa călătoriei în străinătate. Prevederile sunt binevenite pentru botoşănenii care vor dori să apeleze la serviciul de eliberare a paşapoartelor ce funcţionează inclusiv până la ora 20, astfel încât acestora să nu le fie teamă că sunt surprinşi pe drumuri de echipele de ordine publică, iar programul de funcţionare a serviciului să poată rămâne nemodificat. Precizările DSU se aplică în localităţile unde rata de infectare depăşeşte 7 la mie, situaţie în care nu se află la această dată nicio localitate din judeţul Botoşani”, a explicat într-un comunicat de presă Cancelaria Prefectului de la Botoșani.

Aceeași sursă a explicat că incidenţa cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile era ieri, 29 martie, de peste 4 la mie în Stăuceni, Todireni şi Ripiceni, în timp ce depăşirea pragului de 3 la mie s-a înregistrat în Municipiul Botoşani şi comunele Corlăteni, Manoleasa, Nicşeni, Ştiubieni şi Vârfu Câmpului. Pentru incidenţe de sub 7 la mie interdicţia de deplasare fără un motiv justificat este între orele 22.00 şi 05.00.

 

Spune-ne opinia ta