Delicios si rapid: Bruschete cu rosii si busuioc

Ai nevoie doar de cateva ingrediente pentru aceasta reteta italiana, insa rezultatul este miraculos!

Ingrediente

2 linguri busuioc tocat marunt, 8 rosii medii, curatate de seminte si taiate in cubulete, 1 catel usturoi taiat felii, 230 g paine (franzela), 2 linguri ulei masline, sare, piper

Metoda de preparare

Feliaza painea pe diagonala in felii groase de 1,5 centimetri. Nu arunca colturile pentru ca le poti folosi pentru a face pesmet.

Aseaza feliile pe hartie de copt intr-o tava.

Prajeste painea in cuptorul preincalzit la 180C/ gaz treapta 4 timp de 15 minute pana cand devine uscata, intorcandu-le de pe o parte pe alta macar o data. Lasa feliile de paine sa se raceasca, apoi freaca fiecare felie pe o parte cu jumatatile de catel de ustuori.

Intr-un bol amesteca rosiile, busuiocul, uleiul, sarea si un praf de piper.

Unge fiecare felie de paine prajita cu acest amestec si serveste-le imediat ca aperitiv sau gustare.

 

foodstory.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Martirii din temnițele comuniste, cinstiți astăzi la Botoșani! (Foto)

astăzi, 12:53

14 mai, Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, a fost marcatâ în Protopopiatul Botoșani prin slujirea Dumnezeieștii Liturghii și a Parastasului în cin...

Cadrele didactice ar putea rezerva catedra sau postul pe cel mult 5 ani consecutivi, pe perioada în care ocupă o funcție publică!

astăzi, 12:15

Camera Deputaților a adoptat tacit, luni, 12 mai, o propunere legislativă care prevede limitarea la cel mult cinci ani consecutivi a dreptului cadrelor didactice de rezervare a postului sau catedrei...

Botoșănean reținut după ce a fost depistat băut la volan, de două ori!

astăzi, 11:01

La data de 13 mai 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 40 de ani, din comuna Viișoar...